Davis-kupa

2022.12.19. 18:18

Egyszer már legyőztük a franciákat! Tatabányán újra sikerül?

Ahogy megírtuk, Tatabányán csap össze a magyar válogatott a francia csapattal a tenisz Davis-kupa februári selejtezőjében. A második kiemelt francia válogatottban olyan világklasszisok lehetnek Fucsovicsék ellenfelei, mint Monfils, Gasquet vagy Mannarino.

Takács Zoltán

Fucsovics Mártonékra nagy feladat vár február elején Tatabányán

Forrás: Shutterstock

Fotó: Francesco Panunzio

Napokon belül megkezdődik a jegyértékesítés a Magyarország-Franciaország tenisz Davis-kupa mérkőzésre, amelyet február 3-án és 4-én rendeznek  a tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban

A második kiemelt francia válogatottnál kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, így viszont több világsztárt láthatunk majd. A csapatok összetétele még nem ismert, de Fucsovics Márton, Piros Zsombor és a többiek ellen akár Gael Monfils, Richard Gasquet vagy Adrian Mannarino is ütőt ragadhat. 

A selejtező rendszerében 24 csapat verseng egymással, mindegyik párharc két egyes találkozóval indul az első játéknapon, majd a másodikon jön egy páros és további két egyes összecsapás. 

A 12 továbbjutó ország a csoportkörben folytatja, melyet a szeptember 11-i héten rendeznek majd. Hozzájuk csatlakozik a két idei döntős, Ausztrália és Kanada, valamint szabadkártyásként Olaszország és Spanyolország.

Bár a feburári meccs esélyesei kétségkívül a franciák, de a Davis-kupában szinte bármi megtörténhet. Jól mutatja ezt, hogy a később döntőig menetelő ausztrálok tavaly nagy kínok árán győzték csak le a mieinket 3-2 arányban úgy, hogy még mi vezettünk 2-1-re az összecsapáson. 

Az ilyen összecsapásokon a múlt sem nagyon számít, de nem árt tudni: a franciákkal legutóbb 1994-ben mérkőzött meg a magyar válogatott, amely akkor 4–1-re kikapott. Összességében a két csapat öt összecsapása közül csak egyszer, 1948-ban született magyar győzelem. Ki tudja, talán Tatabányán jön a következő magyar diadal?


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában