Asztalitenisz

2022.11.16. 14:56

Bravúros teljesítmények egyéni és csapatszinten is

Egy döntetlen mellett három csapatunk is nyert az NB-s asztalitenisz-bajnokságok hétvégi mérkőzésin.

Kun Attila

A Tatai AC II. bravúros győzelmet aratott a listavezető Ajka ellen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Asztalitenisz, NB I., Nyugati csoport, férfi, 6. forduló 
Honvéd Szondi György SE II.–Tatai AC I. 7-7 
A tatai győzelmek: Béres Szabolcs 3, Bak Imre és Daru Zsolt 2-2.

NB II., Északnyugati csoport, vegyes, 6. forduló 
Tatai AC II.–Bányász SK Ajka I. 10-8 
A tatai győzelmek: Nagy Balázs 4, Barassó Máté 3, Adamik Csenge 2, Pattantyús Petra 1. 

NB III., Közép-dunántúli csoport, vegyes, 8. forduló 
Veszprémi ESC II.–Dág KSE 5-13 
A dági győzelmek: Szikora Ágoston és Szikora Bence 4-4, Pósfai Bendegúz és Szikora Kristóf 2-2, a Szikora Bence-Szikora Kristóf páros. Balatonfüredi FC–Vértesszőlősi SE 7-11 
A vértes­szőlősi győzelmek: Szakál Béla 4, Illés Roland 3, Saláta Ferenc 2, Kovács Csaba 1, a Kovács Csaba-Szakál Béla páros. 


A másodosztályú férfibajnokság Nyugati csoportjában nagy bravúrt ért el a harmadik helyezett Tatai AC, amely a két párosmérkőzés elvesztése után szinte végig hátrányban játszva ért el végül döntetlent a forduló előtt még listavezető Honvéd Szondi vendégeként. Mindezt ráadásul úgy, hogy a párosok után egyik játékosuk, Epinger Márton nem tudta vállalni az egyéni meccseket, tehát gyakorlatilag 0-5-ről mentett pontot a TAC, amelynél Béres Szabolcs az összes egyéni meccsét megnyerte. 
A harmadik vonalban a tataiak ötödik helyen álló második csapata a listavezető Ajkát fogadta és a két párosmérkőzés elvesztése után kiélezett meccsen fordítva bravúros győzelmet aratott. A tataiak legjobbja az összes egyéni meccsét megnyerő, azokon szettet sem veszítő (!) Nagy Balázs volt. 
A negyedosztályban a második helyen álló Vértesszőlős az összes meccsét megnyerő Szakál Béla vezetésével idegenben verte a harmadik Balatonfüredet, míg a hatodik Dág Veszprémből hozta el a három pontot. A dágiaknál Szikora Ágoston az összes egyéni meccsét megnyerte, míg Szikora Bence szettveszteség nélkül hozta mind az öt összecsapását! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában