Gólkirály

2022.11.10. 07:00

A tatabányai Árvai Dániel az ország legeredményesebb támadója

Az első három ligát vizsgálva nincs még egy olyan futballista, mint ő.

Herczeg István

Fotó: Novotni Ákos

Az ország három legfelső szintjét, azaz az első-, a másod-, és a harmadosztályt vizsgálva jelenleg Árvai Dániel a legeredményesebb futballista. A Tatabánya támadója 16 fordulót követően már 18 gólnál jár, azaz a gólátlaga jobb, mint egy. Ezzel egyébként egyedülálló teljesítményt rakott le az egész országban, hiszen az első három ligában jelenleg senki sem áll így.

Az NB I.-es góllövőlistát jelenleg az amerikai Ikoba vezeti, a Zalaegerszeg támadója a 15. forduló után 10 góllal áll. A másodosztályú bajnokságban az MTK-s Németh Krisztián a 15. kört követően 11 alkalommal volt eredményes, bár a korábbi válogatott labdarúgó 8 meccs után már 10 góllal állt, de azóta csak egyszer sikerült betalálnia. 

Az NB III. Nyugati-csoportjában Árvai Dániel vezet, viszont a mögötte lévő futballisták más csoportokban vezetnék a góllövőlistát. A veszprémi Major Norbert és a gyirmóti Mayer Ádám ugyanis 14-14 gólt termeltek már idén, míg a Közép-csoportban élen álló iváncsai Maka Alex 11, a Keleti-csoportban vezető Simon Attila szintén 11  gólt ért el. Utóbbi NB I.-es gólkirály is volt már, illetve egy harmadosztályú gólkirályi cím is van a neve mellett. 

Amennyiben a megyei első osztályú bajnokságokat is bevonjuk a vizsgált ligák közé, akkor is országos második helyen áll a Tatabánya saját nevelésű futballistája. A Nógrád megyei I. osztályban szereplő Salgótarján támadója, Tarlósi Milán 26 góllal vezeti a helyi góllövőlistát, de az SBTC gyakorlatilag NB III.-as kerettel indult el a megyei első osztályban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában