Vízilabda

2022.10.09. 13:45

Végig koncentráltan pólózott a Tatabánya

Nehéz mérkőzésre számítottak, szükség volt a nagy koncentrációra.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Vízilabda, OB I. B, férfi, 4.forduló
Kecskeméti VE–Tatabányai Vízmű SE 5-13 (0-3, 0-3, 3-5, 2-2)
Kecskemét, 100 néző, vezette: ifj. Kádár J., Szabó X. A.

Tatabányai VSE: Szabó II. – Gombos 1, Niklász 2, Kovács P., Mérő 3/1, Fekete B. 2, Nagy Z. Csere: Borbély (kapus), Németh A., Dubinák, Galler, Hlogyik, Albert 4/1, Várnagy M. 1. Edző: Gebauer Lajos.

Gól emberelőnyből: 7/1, illetve 9/5.
Gól ötméteresből: 1/1, illetve 3/2.
Kipontozódott: Varjú (Kecskemét).

Nehéz mérkőzésre számított a vendégek szakvezetője, éppen ezért ki is emelte, hogy csak teljes koncentráció mellett számíthat sikerre a vízműves csapat, hiszen a sátortetős uszoda építése miatt meglehetősen zaklatott volt a tatabányaiak felkészülése.

Mivel a házigazdák gyors együttes hírében állnak, a tatabányaiak is egy viszonylag „sebes hetest” küldtek a medencébe. Ennek meg is lett az eredménye. A vendégek feszes, sokmozgásos védekezésből többnyire sikeresen indították támadásaikat. Ennek következtében az első félidőt követően 6-0-s TVSE vezetést mutatott a kecskeméti uszoda eredményjelző táblája. 

A vendégek a folytatásban is szárnyaltak, 8-2-re, majd 11-3-ra vezettek. A vízműves társaság figyelme pedig továbbra sem lankadt, az edzői utasításokat maximálisan betartották a Tatabánya pólósai, így aztán nem csökkent a két együttes közötti különbség. 

Összességében pedig az is elmondható, hogy a hírös városiak még meg is úszták a súlyosabb vereséget, mivel a Gebauer-legényég akár tíz-tizenöt góllal is nyerhetett volna. A hét végén azonban már egy jóval nagyobb falat vár a fiatal tatabányai gárdára, ugyanis az OSC II-es csapatával kell megütközniük…

Gebauer Lajos: – Tökéletes koncentráció jellemezte a csapatom játékát, a győzelmünk még ilyen különbséggel is teljesen megérdemelt. Petrik J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában