Megye I.

2022.10.16. 23:00

„Mission impossible" helyzet alakult ki a Sárisáp-Kecskéd összecsapáson

Ugyan nem sikerült győznie a forduló rangadóján, de veretlen maradt a listavezető Koppánymonostor. Kiprich József csapata kétgólos hátrányból mentett pontot az Esztergom ellen.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Már a 10. fordulónál jár a megyei bajnokság első osztálya, így lassan a bajnokság egyharmadához érkeznek a csapatok. A forduló rangadója a Vértessomló–Koppánymonostor összecsapás volt, hiszen a második helyezett fogadta az elsőt. Vigh László csapata kezdte jobban a mérkőzést, a zártan védekező Vértessomló hamar kapitulált. 

A szünet után aztán kezdeményezőbb lett a hazai alakulat, aminek meg is lett az eredménye, Dobbelaere betalált, így végül 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó – bár mindkét oldalra eldőlhetett volna. Az első kettő pontvesztésének a harmadik helyen álló Nyergesújfalu örülhetett a legjobban, miután nagyon könnyen hozta a Környe elleni találkozót. Az első félidőben már kettő volt a különbség, ami aztán végül ötre nőtt, nem volt kérdéses a három pont sorsa. A Nyergesújfalu szerdán már a Magyar Kupában lép pályára, mégpedig a Mezőkövesd ellen. 

Nagyon fontos három pontot gyűjtött be a Sárisáp Kecskéden, hiszen eddig nem állt túl jól Csapó Károly csapata. 17 perc után már hárommal ment a Sárisáp, de még a szünet előtt szépíteni tudott a Kecskéd. 

A térfélcserét követően újabb két góllal jelentkezett a vendégalakulat, így az utolsó negyed órában Plotár hiába duplázott, ez már csak a kozmetikázásra volt elég. Ennél jóval szorosabb mérkőzésen tartotta otthon a három pontot a Tát a Bábolna ellen. A hazaiak első találatára még volt válasza a vendégeknek, de a szünet után is eredményes volt a Tát, ami végül három pontot jelentett a számára. A hazaiak jobban akarták a sikert, ez volt a döntő a mérkőzésen. 

Az Esztergom nyert helyzetből, kétgólos előnyt leadva bukott két pontot Vértesszőlősön. A találkozó első félidejében egy Gyebnár-duplával két góllal vezetett az Esztergom, ám Kiprich József csapata nem adta fel, és végül egyenlíteni tudott. A találkozó 88. percben dulakodás alakult ki a pályán, a hazaiaktól kettő, a vendégektől egy játékos a kiállítás sorsára került, majd a 90. percben Varga a kispadról is kapott egy pirosat, így jövő héten ő sem állhat Spóner-mester rendelkezésére. 

Az Almásfüzitő is előnyt adott le hazai közönség előtt: az első játékrészben megszerezték a vezetést a sorozatban három vereséget gyűjtő Tata ellen, de Wéber Rolandék visszahozták a kissé feszült meccset és 2-1-re győztek. 
 

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 10. forduló 
DG Tát SE–Bábolnai SE 2-1 (1-1) 
Tát, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Gabala Zs.). 
Tát: Iványi – Sáros, Varga (Budavári, 71.), Farkas, Dékány, Koller T. (Szalai, 88.), Putnoki, Jámbor, Tillman, Páldi, Chrompota (Szabó Á., 80.). Vezetőedző: Szabó Attila. 
Bábolna: Szabó B. – Szabó Á. V., Soha, Nagy, Czeglédi, Szendi, Takács K., Hajnal P., Kiss, Hajnal K. (Varga, 80.), Végh. Vezetőedző: Józsa Péter. 
Gólszerzők: Farkas (15.), Dékány (55.), illetve Czeglédi (32.). 
Jók: Farkas, Jámbor, Sáros, illetve Végh, Czeglédi. 
Szabó Attila: – A múlt heti mérkőzésünkhöz képest ég és föld volt, amit bemutattunk. Két hasonló erejű csapat találkozott, ez az akarat diadala volt. 
Józsa Péter: – Amikor kicsikét előrébb léphetnénk, akkor nem sikerül. Mérsékelt teljesítménnyel nem lehet pontot szerezni. Csapatszinten és egyénileg is gyengébbek voltunk. 
Wati-Kecskéd KSK–Sárisápi BSE 3-5 (1-3) 
Kecskéd, vezette: Kreitl T. (Jámbor B., Kun P. A.). 
Kecskéd: Véber – Neckernusz (Kozma, 76.), Gyenes (Czékmány, 46.), Vadkerti, Schmidt L., Greskó (Harsányi, 71.), Plotár, Neukunft, Tomayer, Schmidt G., Dikasz (Kalóczkai, 76.). Vezetőedző: Linczmaier László. 
Sárisáp: Sándor G. (Tő­zsér, 82.) – Cserven, Papp (Zicsi, 46.), Marczinkó (Cauxeiro, 58.), Manger, Válent, Berkeszi (Janetka, 82.), Jurásek J., Bojtor, Karcagi, Yousif. Vezetőedző: Csapó Károly. 
Gólszerzők: Neukunft (45.), Plotár (77., 87.), illetve Manger (4., 17., 73.), Yousif (12.), Válent (67.). 
Jók: Plotár, illetve Jurásek J., Karcagi, Manger, Cauxeiro. 
Linczmaier László: – Egy rossz szavam sem lehet a fiúkra. A meccs elején ugyan „beragadtunk”, de utána nagyot küzdöttünk. Sajnos a múlt héten lesérült a kapusunk, ma pedig ami a kapunk felé ment, abból gól lett, így pedig „mission impossibble” lett a helyzet. Ezért tartottam a meccstől, amit egyébként a mezőnyben minimum x-re hoztunk ki, sőt! De a gratuláció jár a Sárisápnak. 
Csapó Károly: – Az első harminc percben nagyon gólratörően játszottunk, aztán érthetetlen módon megálltunk. Egy nem túl magas színvonalú mérkőzés kerekedett ki, de nagyon örülünk a győzelemnek, szerintem megérdemeltük. 
Nyergesújfalu SE–Környe SE 5-0 (2-0) 
Nyergesújfalu, vezette: Linn K. (Katona B. M., Urbanics Á.). 
Nyergesújfalu: Borsiczki – Cseh, Hajnal (Takács, 46.), Tóth D., Farkas, Szoboszlai (Fellegi, 48.), Mann, Balogh, Antal (Vass, 46.), Molnár A. (Molnár Á., 67.), Manga M. (Jakobi, 78.). Vezetőedző: Darabos Gábor. 
Környe: Alapi – Kerék, Jónás R., Mig, Zelenai E., Békefi (Szerencse M., 71.), Szerencse D., Kántor, Patyi, Veres (Gyüre, 15.), Stefán. Játékos-edző: Zelenai Erik. 
Gólszerzők: Tóth D. (23.), Manga M. (26.), Mann (60., 67.), Takács (73.).Jók: Takács, Mann, Molnár A., Cseh, Balogh, illetve senki. 
Darabos Gábor: – Győzelmünk egy percig sem volt kétséges, de a sérülések beárnyékolják az eredményt. 
Zelenai Erik: – Gratulálunk a Nyergesújfalunak. 
Vértesszőlősi SE–FC Esztergom 2-2 (0-2) 
Vértesszőlős, vezette: Vojvoda M. (Baranyai L., Balázs P.). 
Vértesszőlős: Kovács – Bognár, Hideg R., Tóth, Dr. Veréb, Szőke, Dombai, Nagy, Kocsis, Wágner (Vaczula, 54.), Bencsik. Vezetőedző: Kiprich József. 
Esztergom: Órai – Besey, Ribár, Faragó B., Klátyik (Szlovák, 57.), Spáth, Gyebnár, Sándor, Bokros (Molnár, 46., Monori, 88.), Tahon, Barlangi (Ódor, 72.). Vezetőedző: Spóner József. 
Gólszerzők: Dombai (59.), Bognár (86.), illetve Gyebnár (5., 26.). 
Kiállítva: Tóth (88.), Bognár (88.), illetve Órai (88.), Varga (90., kispadról). 
Jók: senki, illetve Órai, Klátyik, Gyebnár, Sándor. 
Kiprich József: – Örülhetünk az egy pontnak, de hármat kellett volna szereznünk. Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. 
Spóner József: – A látottak alapján reális eredmény született. Sajnos az első félidei kontrollt elveszítettük a másodikra, így ki tudott egyenlíteni az ellenfél. 
Vértessomlói KSK–Koppánymonostori SE 1-1 (0-1) 
Vértessomló, vezette: Drabon B. (Marosi M., Hegedüs P.). 
Vértessomló: Kalmár – Tóth, Éliás, Erdei, Koller, Murányi (Zink, 57.), Pető, Balogh, Kovács K., Földi (Kacz, 73.), Dobbelaere (Erl, 91.). Vezetőedző: Nagy Géza. 
Koppánymonostor: Vicena – Kalla (Alasztics, 79.), Hegedűs (Tímár, 73.), Rába, Csapó, Sinkó (Bilkó, 73.), Dávid, Dombi, Simonka (Kovács R., 79.), Valkó G., Fodor (Venczel, 66.). Vezetőedző: Vigh László. 
Gólszerzők: Dobbelaere (73.), illetve Fodor (25.). 
Kiállítva: Balogh (82., Vértessomló). 
Jók: mindenki, illetve senki. 
Nagy Géza: – Főleg a második félidőben mutatott játékunknak köszönhetően bőven rászolgáltunk az egy pontra. 
Vigh László: – Az egyetlen jó dolog a mai mérkőzésben, hogy nem kaptunk ki. 
Almásfüzitői SC–Tatai AC 1-2 (1-0) 
Almásfüzitő, vezette: Hegedüs R. (Mihályi M., Faragó Gy.). 
Almásfüzitő: Németh T. D. – Soós, Szűcs, Bombicz, Kuzma, Minárcsik (Bozori, 61.), Makszimcsuk, Farkas, Hajnal (Kottra, 61.), Nagy (Patócs, 75.), Németh M. Technikai vezető: Lencse Balázs. 
Tata: Szabó T. – Méhész, Máté-Kovács, Zuggó, Mészáros (Koronczi, 88.), Terplán (Bogár, 75.), Kiprich, Györgykovács, Visnyovszki (Putnoki, 82.), Martonfi (Suhai, 86.), Hauzer (Kisék, 73.).
Vezetőedző: Wéber Roland. 
Gólszerzők: Nagy (22.), illetve Zuggó (53.), Terplán (70.).Jók: mindenki, illetve mindenki. 
Lencse Balázs: – Nagyon sokat tett a csapat a győzelemért, jól is játszottunk. Szervezettek tudtunk maradni szinte az egész mérkőzés folyamán. Nem biztos, hogy a jobb csapat nyert a mai napon. 
Wéber Roland: – Egy nagyon küzdős, nehéz mérkőzésen szereztük meg a három pontot, ami különösen fontos volt egy hosszabb nyeretlenségi sorozat után. A csapat odatette magát, és ennek meg lett az eredménye. 


 

A Sárisáp (kockás mezben) gólokban gazdag mérkőzést nyert Kecskéden és ezzel megszerezte második győzelmét
Fotó: Flajsz Péter

Ez következik

Vasárnap a nemzeti ünnep miatt nem lesz forduló, így október utolsó hétvégéjén folytatódik a bajnokság. 29-én, szombaton Tata–Vértessomló rangadót rendeznek. Vasárnap az Almásfüzitő Bábolnára, a Nyergesújfalu pedig Esztergomba utazik. A Kecskéd Környén szeretne javítani, a Tát pedig északi rangadót vív Sárisápon. A listavezető Koppánymonostor a Vértesszőlőst fogadja. 
 

Gólvadászok

Az éllovasok közül többen is eredményesek voltak a hétvégén, így hármas holtverseny alakult ki az élen. A bábolnai Soha Máté nem talált be, a koppánymonostori Fodor Martin egy alkalommal volt eredményes, míg az esztergomi Gyebnár Gergely duplázott, így a 10. fordulót követően mindhárman 10 góllal állnak. A tatai Mészáros Dominik áll mögöttük, ő nem növelte góljai számát, így maradt 9-nél. 
 

Megyei I. osztály, felnőtt 
 

 1.K.monostor1073036-824
 2.Vértessomló1062226-1220
 3.Nyergesújfalu962127-1520
 4.Tata960330-1118
5.Bábolna1050519-1915 
 6.Esztergom1043323-2115
 7.Tát940520-2012
 8.Kecskéd1032520-3211
 9.Vértesszőlős1023521-359
 10.Sárisáp922518-248
 11.Almásfüzitő1022613-268
 12.Környe1011912-424

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában