Kézilabda

2022.09.15. 21:45

Presztízsmeccs vár a Bányászra

A Tatai AC férfiegyüttese kiharcolta a továbbjutást a Balatonfüred vendégeként a Magyar Kupában, és már készülhet a hétvégi bajnokira, ahogyan az összes többi NB-s kézilabda-csapatunk is.

Kun Attila, Petrik József

A Tatabánya folytatná győztes sorozatát

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda, Magyar Kupa, férfi, 1. forduló
BFKA-Balatonfüred–Tatai AC 28-31 (13-16)
Balatonfüred, 80 néző, vezette: Hajdu T., Halász A.

Tata: Blázsovics – Sárosi 3, Vass 14/2, Igali 5, Katus 1, Molnár 1, Tóth 1. Csere: Darmstadter (kapus), Nényei, Kiss, Czunyi, Kreisz 5, Vincellér, Gajdos 1. Vezetőedző: Sibalin Jakab. 
Hétméteresek: 4/3, illetve 2/2.
Kiállítások: 0, illetve 8 perc.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 1-5, 10. p.: 4-10, 22 p.: 7-15, 33. p.: 15-20, 48. p.: 24-24, 55. p.: 25-28.
A kiemelkedő teljesítményt nyújtó, 14 gólt szerző Vass Ákos Dániel vezette tataiak szinte végig kézben tartották a hozzájuk hasonlóan másodosztályú fürediek elleni mérkőzést, igaz, az első félidő végén és a második közepén is volt egy komoly hullámvölgyük.
Sibalin Jakab: – Nagy különbségű vezetésnél nem lehet úgy kiengedni, ahogy azt mi kétszer is megtettük.

NB I., férfi, 3. forduló
MOL Tatabánya KC–Csurgói KK
Tatabánya, multifunkcionális sportcsarnok, péntek, 18.30.

A Csurgó hagyományosan kemény ellenfele a Kék Tigriseknek. Ezt erősítette meg Sibalin Jakab edző, Tombor Csaba szakvezető jobbkeze is. A két gárda már évek óta – az aktuális helyezésüktől függetlenül – presztízscsatát szokott vívni egymással. Erre van kilátás ma is a két veretlen csapat rangadóján. Sibalin edző azonban kiemelte, hogy hazai pályán, a szurkolók támogatásával nem lehet más céljuk, mint a két bajnoki pont megszerzése. A hazaiaknál Hornyák Bence sípcsonttörése miatt legalább 6-8 hétig maródi, viszont az elképzelhető, hogy a rutinos szélső, Cristian Ugalde már bevethető állapotban lesz.

NB I. B, női, 3. forduló
Kozármisleny KA–Komárom VSE
Kozármisleny, vasárnap, 18 óra.

A mindkét eddigi bajnokiját megnyerő és a második helyen álló Komárom ezúttal az eddig egy pontot gyűjtő és 11. helyezett Kozármisleny vendége lesz. A héten mindkét csapat pályára lépett a Magyar Kupában: a KVSE tartalékos összeállításban veszített pályaválasztóként a Szombathely ellen (21-28), míg a Kozármisleny Mohácson nyert (21-20) és jutott tovább. – Az előző szezonban egy már megnyert meccset veszítettünk el ellenük idegenben az utolsó percekben, ami aztán a további bajnoki szereplésükhöz is nagy lökést adott. Ezt ezúttal mindenképpen szeretnénk elkerülni – nyilatkozta a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban Neukum Tamás, a komáromiak vezetőedzője.

Férfi, 3. forduló
Tatai AC–Csépe Salgótarjáni SKC
Tata, Güntner Aréna, szombat, 18 óra.

A tataiak eddig mindkét mérkőzésüket megnyerve a második helyen állnak a másodosztályú bajnokságban, a Salgótarján viszont két vereséggel a 16., vagyis sereghajtó. – Kellemetlen ellenfél a Salgótarján, amely ráadásul minden bizonnyal motivált lesz ellenünk, hiszen valószínűleg nem két vereséget terveztek a szezon rajtjára. Ők javítani szeretnének, mi pedig folytatnánk győzelmi szériánkat – árulta el lapunknak Sibalin Jakab, a TAC vezetőedzője.

NB II., Északi csoport, női, 2. forduló
Antenna Hungária Vasas SC U22–Tatai AC
Budapest, szombat, 12 óra.

Dorogi AC–BVSC-Zugló
Dorog, szombat, 16 óra.

Esztergomi Vitézek RAFC–Szentendrei NKE
Esztergom, szombat, 16 óra.

Tatabányai SC–Budakalászi SC 1995
Tatabánya, szombat, 17 óra.

Északnyugati csoport, férfi, 2. forduló
Komárom VSE–MAFC-BMEKomárom, szombat, 15 óra.

KSE Tarján–Várpalotai BSK
Tarján, szombat, 18 óra.

Fejér–Komárom-Esztergom megyei közös bajnokság, női, a 4. fordulóból előrehozott mérkőzésen
Soponyai SE–Ácsi Kinizsi SC
Soponya, vasárnap, 14 óra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában