Kézilabda

2022.09.14. 22:02

Győzelemre törnek a Tigrisek a még veretlen csurgóiak ellen

Még csak a harmadik fordulóban járunk, de a Kék Tigrisek már a második rangadójukra készülnek. Tombor Csaba vezetőedző csapata azt a Csurgót fogadja, amelyik a MOL Tatabánya KC-hoz hasonlóan még veretlen. Így ismét nagy csatára van kilátás.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda NB I., férfi, 3. forduló 
MOL Tatabánya KC – Csurgói KK 
Tatabánya, multifunkcionális sportcsarnok, péntek, 18 óra 30. 

A vendégek a NEKA 28-23-as, majd a Budai Farkasok 32-29-es legyőzését követően látogatnak a Kék Tigrisek otthonába. A tatabányai kék-fehérek szintén legyőzték a Budai Farkasokat (32-25), majd az FTC elleni rangadón nyertek hét góllal, 37-30-ra. Azaz mindkét együttes kedvező előjelekkel várhatja a pénteki rangadót. 

A hazai csapat nagyon számít a szurkolók támogatására. Mindegyik azt hangsúlyozta, milyen jó érzés volt, hogy legutóbb, több mint háromezren drukkoltak nekik, ami nagyon feldobta a társaságot. A játékosok abban reménykednek, hogy a pénteki mérkőzésen is legalább ennyien szorítanak majd nekik a lelátón... Mert a jó meccs szinte garantált, hiszen a somogy­országi alakulat hasonló álmokat szövöget, mint a Tombor-csapat, azaz a bajnokság első négy helyének valamelyikén szeretne végezni a pontvadászat befejeztével. 

– Nagyon küzdelmes találkozóra számítok – emelte ki Tombor Csaba. – Ellenfelünk is nyert az első két fordulóban, azaz kemény meccs vár ránk. Úgy gondolom, ha végig koncentráltan kézilabdázunk, és a játékosaim betartják az utasításokat begyűjthetjük a két pontot. A masszív védekezés elengedhetetlen, de remélem, hogy az FTC elleni rangadóhoz hasonlóan a támadásaink is hatékonyak lesznek. 
Győri Mátyás, a MOL Tatabánya válogatott játékosa is nagy küzdelemre számít, és arra, hogy ismét sokan szurkolnak majd neki a lelátón. 

– Jól ismerjük a Csurgót, hiszen nagyon sokszor játszottunk már ellenük – emelte ki. – Ellenfelünk nagyon „fizikális” gárda, de szerencsére nekünk is vannak magas, erős játékosaink. Bízom benne, hogy ismét nagyszámú közönség előtt kézilabdázhatunk. Hálásak vagyunk a drukkereinknek, hogy így támogatnak bennünket. Jó lenne, ha minél több könnyű gólt tudnánk lőni, ahogy tettük azt a Ferencváros ellen. 

A MOL Tatabánya KC-ből, fáradásos sípcsonttörése miatt továbbra is hiányzik majd Hornyák Bence, ellenben elképzelhető, hogy Cristian Ugalde ismét pályára léphet a Kék Tigriseknél. Borsos Tamás, a csurgóiak emblematikus játékosa szintén igazi rangadóra számít. 

– Szerintem, magas színvonalú találkozó elé nézünk – jegyezte meg. – A Tatabánya a szezon előtt jól erősített, de ez nekünk is sikerült. Úgy tűnik, a hazaiak kerete van olyan erős, hogy a bronz­érem első számú várományosa legyen. Nekünk a maximumot kell ahhoz nyújtanunk, ha jó eredményt szeretnénk elérni. Fontos feladat, hogy a tatabányaiak gyors játékát megfékezzük, a lehetőségeinket kihasználjuk, és minél kevesebbet hibázzunk. A pontszerzést bravúrnak tartanám, de remélem, hogy inkább három esélyes lesz a rangadó. 
A rangadón a Kiu testvérpár, Kiu Gábor és Tamás játékvezetők fújják majd a sípot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában