Kézilabda

2022.09.10. 18:10

A Kék Tigrisek szárnyát szegték a Zöld sasoknak (fotók, videó)

Az első félidő után már remekelt a Tombor-csapat.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A szakemberek többségének véleménye szerint az idei pontvadászatban a Ferencváros és a MOL Tatabánya KC pályázik a legjobb eséllyel a bajnoki bronzéremre. Így azután ez a mérkőzés rangadónak számított, amelyet, hazai pályán, hét góllal nyertek meg a Kék Tigrisek, szárnyukat szegve ezzel a Zöld sasoknak.

Kézilabda NB I., férfi, 2. forduló
MOL Tatabánya KC – Ferencváros 37-30 (15-16)
Tatabánya, multifunkcionális sportcsarnok, 3500 néző, vezette: Bíró Á., Kiss O.

Tatabánya: Székely – Rodríguez 2, Ancsin 9, Topic 2, Peric 11 (3), Győri M. 5, Pergel. Csere: Obrdovics, Maras 3, Vilovski, Edwards 3, Bodor 1, Ubornyák 1. Edző: Tombor Csaba.

Az eredmény alakulása: 6.p.: 3-3, 14.p.: 5-6, 17.p.: 8-6, 25.p.: 12-14, 34.p.: 18-17, 41.p.: 25-21, 50.p.: 29-24, 55.p.: 33-26.

Kiállítás: 14, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 3/3, illetve 1/0.

Túlfűtött, ám remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Eleinte mindkét együttes sok hibával játszott, és a tatabányaiak nem nagyon találták az ellenszerét a fővárosi zöld-fehérek gyorsan vezetett támadásainak. Emellett a játékvezetők is, mintha nem azonos mércével ítélték volna meg a két csapat játékosainak ténykedését. Ebből adódóan a hazaiak meglehetősen sokat kézilabdáztak emberhátrányban. Ám ennek dacára is fej-fej mellett haladt a két alakulat az első harminc percben.

A fordulást követően jóval feszesebb lett a Tombor-csapat védekezése. Támadásokban pedig kifejezetten okosan játszottak Peric-ék. Eközben a házigazdák kapujában Székely, remek védéseivel, egyre inkább az őrületbe kergette a fradistákat. Azaz, úgy is fogalmazhatnánk, hogy összeálltak a dolgok, ennek pedig a Fradi látta a kárát. A hajrában pedig, a budapesti alakulat minden reményt elveszette, hogy pontosan távozzon Ancsinék „otthonából”.

Tombor Csaba: - Számunkra nagyon fontos volt, hogy az első hazai meccsünket, ami mindjárt rangadó volt, megnyerjük. Nagy mérkőzést vívtunk az FTC-vel. Az első játékrészben megérdemelten jutott vezetéshez a vendégcsapat, ám a szünet után feljavult a védekezésünk. Székely Marci extrát nyújtott a kapuban, és támadásban is többen kiválóan teljesítettek.

Pásztor István: - A második félidőben különösen, de már az elsőben is megmutatkozott, hogy a védekezésünk, egy ilyen erős riválissal szemben nincs azon szinten, amilyenre szükségünk lenne. Igazából addig voltunk partiban a Tatabányával, ameddig a védekezésünk úgy, ahogy funkcionált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában