Kézilabda

2022.09.09. 10:19

A zöld sasok elleni rangadóval folytatja a bajnokságot a Tatabánya

Az EHF Európa Ligában kifejezetten jól rajtoló fővárosi zöld-fehérekkel találkozik holnap a MOL Tatabánya KC csapata.

Petrik József

A Tatabányára (fehér szerelésben) első hazai bajnokiján mindjárt egy rangadó vár

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

A szokatlan kezdési időpont a televíziós közvetítés miatt „alakult ki”, ennek ellenére a házigazdák abban bíznak, hogy a tv-közvetítés ellenére sok szurkoló látogat majd ki az összecsapásra és kellő támogatást nyújt a Kék Tigriseknek ahhoz, hogy megnyerjék a rangadót. Az előző szezon negyedik helyezettjét fogadja az ötödik helyen záró Bányász, azaz egy kőkemény rangadóra van kilátás.

Tombor Csaba, a tatabányaiak vezetőedzője egy korábbi beszélgetés során már utalt arra, hogy ha az első két hazai meccsén nyerni tudna a csapat, az nagy lökést adhatna a nyár folyamán jelentős átalakuláson átesett Kék Tigriseknek. Ezt a véleményét most is fenntartotta a szakvezető. 

– Háromesélyesnek tartom a rangadót. Mi még a munka, az út elején tartunk. Ellenfelünknek nem kellett annyi új játékost beépítenie a csapatába, mint nekünk, emellett az Európa Ligában aratott kettős győzelmük is kellő önbizalmat adhat a zöld-fehéreknek az ellenünk vívandó összecsapásra – mondta a szakvezető. A hazaiak mestere azt is kiemelte, hogy a védekezés és a kapusteljesítmény – mint minden meccsen – most is döntő lehet. 

– Jó állapotban van a csapatunk, ezért is lenne fontos, hogy jól mutatkozzunk be a bajnokságban hazai pályán. Mindent figyelembe véve nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert az FTC-nek vannak ugyan kiemelkedő teljesítményre képes kézilabdázói, ilyen például a kapus, Borbély Ádám is, ám igazából mint csapat működik kiválóan Pásztor István edzőkollégám alakulata. Az ő érkezése is sok pozitív változást jelentett a Ferencvárosnál. Szerintem ez a Fradi jobb, mint az előző szezonban látott volt. Persze hazai környezetben nekünk nem lehet más célunk, mint a győzelem, ezzel pedig a két pont megszerzése – jegyezte meg Tombor Csaba. 

A Tatabánya az első fordulóban 32-25-re nyert az újonc Budai Farkasok vendégeként, így jelenleg a harmadik helyen áll, míg a Ferencváros első bajnokiját vívja ebben a szezonban. A rangadón Bíró Ádám és Kiss Olivér játékvezetők fújják majd a sípot. 

Kézilabda, NB I., férfi, 2. forduló 
MOL Tatabánya KC–FTC 
Tatabánya, multifunkciós sportcsarnok, szombat, 14.10 óra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában