Foci

2022.09.23. 17:34

Már szombaton megindul a megye I. menete - a Bábolna javítana, a Tata otthon tarolna

Első győzelmére hajt a sereghajtó Sárisáp a remekül rajtoló Vértessomló ellen.

Herczeg István

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A hetedik fordulóval folytatódik a megyei első osztály, és ezúttal minden csapat pályára lép. A forduló – már nem először az idényben – szombaton rajtol el, hiszen a Tata ekkor fogadja az Esztergom együttesét. A Tata eddig nagyon stabilan szerepel, hiszen minden mérkőzését megnyerte, és mindössze három gólt kapott. Az Esztergom kissé hektikus szezonkezdeten van túl, hat mérkőzésből hármat nyert meg, így jelenleg a negyedik pozícióban tanyázik. A pontkülönbség jelenleg öt egység, de a Tata egyel kevesebbet játszott. 

Vasárnap aztán a múlt héten az első győzelmét megszerző Vértesszőlős utazik a sorozatban két meccset bukó Bábolnához. A forma tehát inkább a vendégeket aposztrofálná esélyessé, de a tabella a hazaiak pártját fogja, hiszen amíg Józsa Péter csapata 9 egységgel az ötödik, addig Kiprich Józsefék 4 ponttal a kilencedikek. Jó iramú és gólokban gazdag mérkőzésre lehet számítani. A Nyergesújfalu az előző fordulóban nem játszott a bajnokságban, hiszen épp a Szolnokot verte ki a Magyar Kupából, így a hatodik helyen áll a csapat. 

Az újonc Almásfüzitő nem kezdett túl fényesen, ráadásul az előző körben kiütéses vereséget szenvedett az akkori sereghajtó Vértesszőlőstől, így nincsenek jó formában. Most egymás ellen szeretne javítani a két támadásra berendezkedett alakulat, így biztosan záporozni fognak majd a találatok.

Hatpontos rangadót vív egymással a Kecskéd és a Tát utóbbi otthonában. Jelenleg a két alakulat között egy pont a differencia a táblázaton, bár Szabó Attila együttese egy találkozóval kevesebbet játszott. Az biztos, hogy ha a Tát győzni tud hazai közönség előtt, akkor megelőzni a Kecskédet. Az előző fordulóban a Kecskéd a Tatától kapott ki, a Tát pedig pihent. Az előző szezonban kétszer találkoztak, és mindkét alkalommal a hazai csapat tudott győzni. 

A sereghajtó Sárisáp eléggé beragadt a rajtnál, hiszen még nincs győzelme Csapó Károly csapatának. A Vértessomló ennek pont ellenkezőjét mutatta be a rajtnál: Nagy Géza fiai (bár szó szerint nem, hiszen a vérszerinti fia épp sérült) repülőrajtot vettek, hat meccsből négyet nyerve a dobogó legalsó fokán tanyázik a csapat. Ez azonban csalóka, hiszen ez a találkozó háromesélyes. Az előző bajnokságban veretlen maradt a Sárisáp a Vértessomló ellen a bajnokságban.

Nagyon nehéz helyzetben van a Környe mostanság, ráadásul a hétvégén épp a listavezető Koppánymonostor otthonába teszi tiszteletét az együttes. Az erőviszonyokról kár beszélni, a lila-fehér csapat a bajnoki cím egyik legfőbb várományosa. A két együttes tavaly kétszer is összemérte erejét, egyszer 6-0-ra, egyszer pedig 4-0-ra győzött az akkor még Pintér László vezette csapat.

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 7. forduló
Szeptember 24, szombat, 17 óra
Tatai AC-FC Esztergom
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: - Hazai pályán fogadunk egy megújult esztergomi csapatot. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de hazai pályán nem lehet más célunk, mint hogy itthon tartsuk a három pontot!
Szeptember 25, vasárnap, 16 óra
Bábolnai SE-Vértesszőlősi SE
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: - Jó lenne, ha a két kisiklásunkat egy győzelemmel tudnánk javítani.
Almásfüzitői SC-Nyergesújfalu SE
Lencse Balázs, az Almásfüzitő technikai vezetője: - Nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Öt meghatározó játékosunk hosszabb időre kidőlt. Próbálunk helytállni a hétvégi mérkőzésen.
DG Tát SE-Wati Kecskéd KSK
Szabó Attila, a Tát vezetőedzője: - Talán már kezdünk visszatérni a helyes útra, de ez még mindig kevés.  Szeretnénk itthon tartani a három pontot, ami nem lesz egyszerű, minden mérkőzés nagyon nehéz, ahogyan ez is az lesz.
Környe SE-Koppánymonostori SE
Zelenai Erik, a Környe játékos-edzője: - Sajnos a betegeink száma csak nőtt, és a sérült játékosaink sem épültek még fel. A Koppánymonostor egy nagyon jó csapat, mi pedig ezer sebből vérzünk, de szeretnénk megnehezíteni a dolgukat.
Sárisápi BSE-Vértessomlói KSK
Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: - Ha ránézünk a tabellára, látható, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy mindenképpen nyernünk kell. Tiszteljük az ellenfelet, sok borsot törtek már az orrunk alá, de nekünk csak a győzelem az elfogadható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában