NB III.

2022.09.25. 20:51

Jimmy bá’ emlékére nyert a Tatabánya Balatonfüreden, a Komárom is győzött

A megszerezhető kilenc pontból hatot gyűjtöttek be megyénk csapatai a kéthetes szünetet követően, így jónak mondható fordulón vannak túl a harmadosztályban.

Herczeg István

Forrás: Facebook/Tatabányai SC - Labdarúgás

A MOL Magyar Kupa fordulója miatt az NB III.-as bajnokság az előző hétvégén szünetelt, ezúttal azonban újra bajnoki meccseken pattogott a labda. Csapataink számára nem ígérkezett könnyűnek ez a hétvége, hármuk közül kettő is idegenben játszott. A Zsámbék ugyan otthon szerepelhetett, de sereghajtóként a listavezető Veszprémet fogadta a Bodó-alakulat, így vérmes reményei nem lehettek a győzelemre. A vezetést az első játékrész derekán meg is szerezte Pető Tamás csapata, de a félidő lefújása előtt a Zsámbék egalizálni tudott. A szünet után felszívta magát a VLS Veszprém, és két gólt is rúgott, amivel hozta a papírformát. A Veszprém így maradt a listavezető, míg a Zsámbék a sereghajtó.

Zsámbéki SK–Practical VLS Veszprém 1-3 (1-1)
Zsámbék, vezette: Muhari G. (Kulcsár D., Volentics E. J.).
Zsámbék: Tímár – György, Orosházi, Sugár B., Tolnay (Barlangi, 65.), Zsuppán (Balázs, 65.), László D., Csabafi (Haupt, 76.), Tóth (Csóri, 54.), Mártonfi (Sárközi, 54.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Veszprém: Héninger – Dobsa, Gulyás, Molnár (Bakos, 72.), Ulbert (Dömötör, 58.), Major, Végh (Iszlai, 46.), Somogyi, Baldauf (Tóth, 58.), Sarok (Krebsz, 46.), Zachán. Vezetőedző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Zsuppán (46.), illetve Major (27., 85.), Somogyi (57.).

A Komárom sem esélyesként utazott Somogy megyébe, hiszen a Kaposvár tizenkét ponttal állt a fordulót megelőzően, három ponttal többet gyűjtve, mint a KVSE. Ennek ellenére már az első félidő közepén megszerezte a vezetést a Komárom Nagy Zalán Barna találatával. A Kaposvár labdarúgói aztán hiába próbálkoztak az első, majd a második félidőben is, nem sikerült túljárniuk Bánfalvi kapus eszén. Így László Péter csapata bravúrgyőzelmet aratva, már tizenkét pontot szerezve a tizenkettedik helyen áll a tabellán, és ez volt sorozatban a második győzelme az együttesnek.

Labdarúgás, NB III., Nyugati csoport, 9. forduló
Kaposvári Rákóczi FC–Komárom VSE 0-1 (0-1)
Kaposvár, vezette: Jakab Á. (Szkrajcsics P., Sáfárik P. J.).
Kaposvár: Mikler – Heil, Pintér M. (Grabarics, 70.), Pintér N., Bíró (Zólyomi, 59.), Mayer, Borbély, Ekker, Horváth B. (Szederkényi, 59.), Kocsis, Böndi. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Komárom: Bánfalvi – Peszmeg (Pulai, 56.), Nagy T., Schiller, Tóth Gy. (Vincze, 88.), Köles, Jóna (Szecsődi, 46.), Sandal (Nagy L., 70.), Horváth M., Milos (Juhász R., 70.), Nagy Z. B. Vezetőedző: László Péter.
Gólszerző: Nagy Z. B. (24.).

Lelkileg nagyon nehéz helyzetben várta a Tatabánya a Balatonfüredi elleni mérkőzést, hiszen pénteken jött a szörnyű hír, hogy a klub korábbi gyúrója, Vidics János elhunyt. Az első félidőben nem bírt egymással a két csapat, de a második játékrész kezdete után Árvai hozta a már-már szokásos gólját. Tíz perccel később a kiesés elől menekülő Balatonfüred egalizálni tudott, de Kocsisnak még volt válasza, és Jimmy bá’ emlékének áldozva elhozta a Tatabánya a három pontot Balafonfüredről.

A Puskás Akadémia II. egyébként szintén Vidics János emlékének adózva verte a hétvégén az Érd együttesét (3-1), így a Tatabánya fel is lépett a dobogó legalsó fokára. A csapatok nem pihenhetnek túl sokat, hiszen szerdán már a 10. forduló következik. A Tatabánya a Kaposvárt, a Komárom a Zalaegerszeg második csapatát fogadja, a Zsámbék pedig a hozzá hasonlóan újonc Teskánd otthonába látogat.

Balatonfüredi FC–Tatabányai SC 1-2 (0-0)
Balatonfüred, vezette: Juhász B. (Kulman T., Holpár G.).
Balatonfüred: Sevinger – Farkas, Imre (Csikós, 68.), Szalai, Róth (Eszlátyi, 68.), Leidl, Lasz (Szabó G., 83.), Burucz, Szabó B., Tóth, Bene (Horváth, 83.). Vezetőedző: Borgulya István.
Tatabánya: Lóth – Árvai, Kovács, Krupánszki, Kocsis, Szegleti, Katona, Szegő (Hajas, 74.), Molnár T. (Szél, 93.), Székely, Forró. Vezetőedző: Gyürki Gergely.
Gólszerző: Lasz (63.), illetve Árvai (53.), Kocsis (72.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában