Sikerek

2022.07.13. 07:33

Bearanyozták Tatabányát a város utánpótlás atlétái az országos bajnokságon

A Tatabányai SC-Geotech atléta sportolói közül Molnár Janka, Áts Viktória, Valkó Júlia és Nagy Nóra is aranyérmet szerzett a miskolci U20-as és U23-as korosztálynak rendezett országos bajnokságán.

Petrik József

Forrás: Facebook/Tatabányai Sport Club

A viadalon a tatabányai versenyzők jól alkalmazkodtak a szeles, hűvös, esős időjáráshoz, és kiemelkedően szerepeltek. 
– Az U23-as korosztályban Molnár Janka 400 méter gátfutásban idei legjobbját érte el 56,45 másodperces idővel – emelte ki Reichnach Ferenc edző. – Janka utcahosszal nyerte meg versenyét. Áts Viki esélyeshez méltón már az első ugrásával biztosította a bajnoki címet hármasugrásban idei legjobbját (12,98 méter) teljesítve. Távolugrásban pedig az előkelő 4. helyen végzett. Gerics Roland távolugrásban kísérletről kísérletre javítva szerezte meg az ezüstérmet 738 centiméteres eredménnyel. 

Az U20-as korcsoportban Valkó Júlia az 1500 méteres síkfutásban rendkívül okosan, a hozzá illő taktikát választva egy hosszabb hajrával nyerte meg versenyét, 4:58,37 perces idővel. Nagy Nóra az első napon egyéni rekordot futva szerzett ezüstöt a 3000 méteres akadályfutásban, 11:09,87 perccel, míg 5000 méteren 36 másodpercet javítva egyéni legjobbján a juniorok versenyében végig vezetve rajt-cél győzelmet aratott. Perenyei Nóra hármasugrásban a 8. helyen zárta a bajnokságot. A versenyzőket Bartha Attila, Babicz Pál, Dömötör Balázs, Farkas Zoltán, Kiss Tibor és Reichnach Ferenc edzők készítették fel. 

Hétvégén, a szlovéniai Mariborban rendezendő U20-as korosztályos válogatott viadalon két tatabányai sportoló is képviseli majd az atlétikai szakosztályt. Valkó Júlia 1500 méteres síkfutásban, míg Nagy Nóra a 3000 méteres akadályfutás versenyszámban áll rajthoz. Öt ország válogatott atlétái mérik össze tudásukat, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia képviseletében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában