Foci

2022.06.30. 12:27

Az arany mellett különdíjat is kaptak a tardosi futballisták

Tizenegy évvel ezelőtt országos hír volt a Tardosi FC ötven meccses veretlenségi sorozata, és bajnoki címvédése a megyei I. osztályban. 2022-ben ismét aranyérmet akasztottak a tardosi focisták nyakába.

Petrik József

Forrás: Beküldött

Az Eurotrade megyei III. osztályú bajnokság zárófordulóját június derekán rendezték. Az Északi csoportban a bajnoki címet már korábban megszerző Tardosi FC az ezüstérmes Dunaszentmiklósi SE-t fogadta. A találkozó 5-1-es hazai sikerrel zárult. A mérkőzés után Weiszdorn Dezső, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei versenybizottságának tagja adta át az érmeket a két dobogós csapat játékosainak, illetve a bajnoki serleget Mészáros Péternek, a tardosiak csapatkapitányának. 

A hivatalos ceremónia után kezdődött a – jól megérdemelt – szezonzáró ünnepség, amelyről a helyi vállalkozók gondoskodtak. 2018 ősze óta játszik a megyei harmadik vonalban a Tardos. Akkor már Lipóczky Dániel volt az egyesület elnöke, aki egyébként akkor és most is játékával, góljaival segítette a klubot. Őt kérdeztük a közelmúltról, a jelenről és a jövőről. 

– Két évvel ezelőtt a félbeszakadt bajnokságot az élen zárta a tardosi csapat, de ez akkor nem jelentett bajnoki címet – emlékezett vissza az elnök. – Tavaly a második helyen zártuk a pontvadászatot az Almásfüzitő mögött, ők idén a II. osztályban is az élen végeztek. A 2021-22-es évadban már minden úgy alakult, ahogy terveztük. A felsőházi rájátszás utolsó előtti fordulójáig veretlenek voltunk, és már korábban bebiztosítottuk az aranyérmet. 

Az idei évadot igazi díjesővel zárta a Tardosi FC. A megyei III. osztályban Kovács Henrik több címet is begyűjtött, a gólkirályság mellett az év játékosa, valamint a kemma.hu közönségdíjasa is ő lett, az év vezetőedzőjének pedig Kádas Csabát választották a szakemberek. Dániel elmondta, igazi közösség alakult ki, azaz nemcsak az edzéseken, mérkőzéseken találkoznak a csapattagok. A húszas keretből csak öten nem tardosiak, de ők is a baráti társaság révén kerültek a gárdába. 

A már említett – 2011-es – sok sikert elért gárda gerincéből Csapucha Zoltán, Csordás Gergő, Goldschmidt Tibor, Kádas Csaba játékos-edzőként, valamint az akkor kevesebb szerephez jutó Bélik Zoltán, Csordás Dénes és Sztanek Attila ismét együtt küzdöttek a minél jobb eredményért. Az átlagéletkor 29 év, tehát rutinos az alakulat. 

Dániel elmondta, hogy a III. osztályban nem kötelező utánpótláscsapatot indítani. A magasabb osztályt nem tudják vállalni, hiszen két utánpótláscsapatra lenne szükség az induláshoz és ehhez szűkös a jelenlegi „állomány”. Az elnök tudja, hogy a feljutás nemcsak a pályán elért sikerek függvénye, hanem a támogatókon, az anyagi háttéren is múlik. Az önkormányzat és a helyi vállalkozók is segítik az egyesületet, de fontosnak tartotta kiemelni Árendás Józsefet, „Bakeszt”, aki nélkül Tardoson nincs meccs már évtizedek óta, legyen szó pályakarbantartásról, szállításról, mosásról, stb.

 Az már most biztos, hogy maradnak a III. osztályban, az igazi kérdés inkább a játékoskeret alakulása. Goldschmidt Tibor, Kádas Csaba, Somogyi Ákos és Zhorela Tamás biztosan szögre akasztja a cipőjét. Lipóczky Dániel bízik benne, hogy az említetteken kívül a többiek maradnak és egy év múlva hasonlóan sikeres fociévről számolhatnak be szurkolóiknak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában