Streetball

2022.06.28. 06:01

Dallasból is jöttek Oroszlány legnagyobb kosárünnepére (fotók)

Továbbra is rendkívül népszerű a Streetball Challenge Hungary oroszlányi állomása, amelyen idén rekordszámú csapat vett részt és az érdeklődés ezúttal is kimagasló volt.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Mintha Kareem Abdul-Jabbart látnánk a pályán! Hallhattuk a konferansziétól, miután Szabó Gábor, közismert nevén „Gebe” újabb kétpontost süllyesztett el az oroszlányi Fő téren felállított streetballpályán. Nos, ha minden idők egyik legjobb kosárlabdázója nem is látogatott el a szombati utcai kosárlabda-rendezvényre, több százan így is a helyszínen voltak kíváncsiak a Streetball Challenge országos sorozatának harmadik állomására. Amelynek mérkőzéseit Oroszlányon, a Fő téren és a Szent Borbála téren felállított összesen 11 pályán, míg az ügyességi versenyeket a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok kistermében berendezett további két játéktéren bonyolítottak le. 

A rendezvényen különböző korosztályokban 83 csapat vett részt, melyeknek nagyjából a kétharmada érkezett megyénkből (Oroszlány mellett elsősorban Tatáról), de jöttek többek között Gönyűről, Kaposvárról, Pécsről, valamint Szlovákiából, Nagyszombatról is. A tét nem volt kicsi, hiszen a korosztályok győztesei egyből bejutottak a szeptemberi, a Hősök terén rendezendő országos döntőbe. 

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is sorra került a centerpályán megtartott VIP-torna, ahol helyi és környékbeli cégek és szervezetek csapatai indultak, igaz, ők barátságos jelleggel küzdöttek meg egymással (ahogy „Gebe”, valamint Juszkó „Nyúl” József és Mester „Dugó” Zoltán az oroszlányi futballisták képviseletében). 

– Semennyit! Volt a rövid és tömör válasz arra a kérdésre, hogy mennyit készültek a rendezvényre. Hogy kitől hangzott el a frappáns felelet? Teljesen mindegy, a barátságos VIP-mérkőzéseken valóban a részvétel és a játék volt a lényeg, a bajnoki mérkőzéseken viszont sok esetben késhegyre menő csatákat, izgalmas mérkőzéseket láthatott az érdeklődő publikum. 

– Van egy mongol és egy román csapat is, illetve egy család minden évben Dallasból utazik haza, hogy részt vehessen a rendezvényen – tudtuk meg Kállai Éva országos szervezőtől, aki természetesen a helyszínen felügyelt a hibátlan rendezésre. – 1993-ban indult el a versenysorozat, azóta mintegy 250 eseményt bonyolítottunk le országszerte és mindössze egy maradt el a Covid miatt. Annak ellenére, hogy nyáron rengeteg egyéb rendezvény is van, sok a jelentkező város, de nem mindenkit tudunk fogadni. Ahol nincs legalább 60 jelentkező csapat, ott nem szervezünk tornát. Idén hét helyszínen zajlik a sorozat, de volt olyan év, amelyben 12 rendezvényt tartottunk. 

Oroszlányra szívesen jövünk, hiszen itt népszerű a kosárlabda, idén itt értük el az eddigi legmagasabb létszámot. 

Úgy érzem itt magam, mintha Körmenden lennék – tudtuk meg a sportvezetőtől. 

A helyi szervezőcsapat vezetői a rendezvény lebonyolításáért felelős élvonalbeli klub, az MVM-OSE Lions operatív vezetője, Buzai Melinda és technikai vezetője, Novák Pál voltak. 
– Évről évre egyre többen vesznek részt az oroszlányi rendezvényen, a népszerűség növekedésével egyre több a támogató is, mint például az oroszlányi egyesület névadó szponzora. Nagyon örülünk, hogy a sorozat minden évben ellátogat hozzánk, bízunk benne és teszünk is érte, hogy ez a jövőben is így legyen – tette hozzá Novák Pál. 

A rengeteg érdeklődő nem csak a mérkőzéseken szurkolhatott, hanem egyéb produkciókat is megtekinthetett. Felléptek többek között a Cirill Táncstúdió növendékei, emellett a világhírű Face Team Akrobatikus Sportszínház is, amely ezúttal is elképesztő kosárlabda-mutatványokkal kápráztatta el a nagyérdeműt. 

A reggeltől délutánig tartó oroszlányi streetballtorna idén is elérte célját, hiszen a több száz résztvevő mellett rengeteg érdeklődő volt kíváncsi a rendezvényre, régi barátok, ismerősök, sporttársak találkoztak ismét egymással. Az időjárás és a szervezés is adott volt ahhoz, hogy miden a legnagyobb rendben menjen. És ha még Kareem Abdul-Jabbar is jelen lett volna... 

A férfikategóriák győztesei 

Kenguru U10: Kaposvári Streetboy-ok (Dénes Andor, Kovács Gergő, Pásztor Gergő, Szalai Máté), Kenguru U11: MVPeak (Balpataki Bence, Dévai Máté, Konecsnyi Bertin, Marossy Kornél), 2010 után születettek: Pityergők (Farkas Bence, Szabó-Haklits Márk, Tarkó Döme, Vujity-Zsolnay Bendegúz), 2008-09: MVM OSE U14 III. (Baráth Zsombor, Horváth Balázs, Pap Gergő), 2006-07: L3M (Angyal Medárd, Pap Levente, Rieder Martin, Szita Márton), 2004-05: Apuék (Czermann Máté, Mester Ákos Márk, Szabadfi Máté, Vasi Bence), 1999-2003: MVM OSE Maradék (Tamás Balázs, Tóth Benedek, Ungvárai Zalán, Vujity-Zsolnay Benjamin), Open 1988-1998: Joker (Burai Róbert, Kapitány János, László Arnold, Schuj Márton), 1988 előtt: Szedd ki! Old (Csuba Attila, Farkas Alpár, Kovács László, Ólmosi Zoltán Márk) 

A női kategóriák győztesei 

Kenguru U10: MVM-OSE Vércsék (Hujber Holly, Imre Míra, Szekeres Szonja, Varjú Adél), kenguru U11: MVM-OSE Párducok (Kónya Emili, Németh Rebeka, Varga Lotti), 2010 után születettek: Csatapata (Fraknói Dalma, Halasy Enikő, Lipcsik Aliz, Marton Hanna), 2008-09: Bomba sasok (Barna Mikolt, Horváth Anna, Jánosi Flóra Csillag, Medvei Csenge Tűzvirág), 2006-07: Légiósok (Bíró Csenge, Marosvölgyi Zsófia, Mikula Linett, Mikula Petra), 2004-05: Hentesek (Buday Leila Alexia, Kiss Dominika, Molnár Brigitta, Oláh Dorina), Open 1988-1998: Közös nevezők (Darnót Anna, Dévay Kata, Lógó Emma, Végh Zsuzsanna Bianka) 

A vegyes kategória győztese 

Csonkacsalád (Pulay Lilianna, Pulay Ádám, Pulay Erik, Pulay Gábor) 

Az ügyességi számok legjobbjai 

Grosbasket zsákolóverseny: Tóth Péter, TOTI 2Ball Game: Radu Deac, Ovidiu Grec, NKM 3 SHOTS dobóverseny: Zsolnay Gyöngyi, Vujity-Zsolnay Bendegúz, Molten büntetődobó-verseny: U16: Szabó-Haklits Márk, +16: Vizi Sándor 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában