Labdarúgás

2022.05.15. 20:53

Képeken a meccs: győzelemmel maradt benn az NB II.-ben a Dorog

A Dorog hazai győzelme bennmaradást ért a másodosztályban. A Tatabánya a harmadosztály listavezetőjétől kapott ki, a Komárom Győrben szaladt újabb pofonba.

Vá. T., H. I.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A hazai győzelemmel eldőlt, hogy a Dorogi FC a következő szezont is a másodosztályban tölti. A piros-feketék 11-8-18-as mérleggel, 41 ponttal a 15. helyen állnak a tabellán.

Labdarúgó NB II., 37. forduló
DOROGI FC–PÉCSI MFC 3–0 (0-0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 500 néző. Vezette: Kovács I. (Rózsa D., Ring K.)
Dorogi FC: Mursits – Nyíri, Berkó, Keresztes, Papp – Oldal (Girsik, 69.), Szerencsi (Zabari, 88.), Lénárth, Tóth B. – Barna (Hajdú, 72.), Rácz F. (Vígh, 72.). Vezetőedző: Fenyvesi László.
PMFC: Bukrán – Króner (Geiger, 61.), Preklet, Rácz L., Katona L.– Grabant (Károly, 67.), Nikitscher, Futó, Kövesdi P. (Zsemlye, a szünetben) – Bíró B. (Svedjuk, a szünetben), Adamcsek (Tihanyi, 67.). Vezetőedző: Vas László.
Gólszerzők: Barna (52.), Hajdú (78., 89.)

Az NB III. Nyugati-csoportjának 36. fordulóját rendezték vasárnap, így már csak kettő van hátra. Mindkét együttesünk Győr-Moson-Sopron megyei ellenféllel játszott, ráadásul a Tatabánya az első helyezett Mosonmagyaróvrt fogadta, a Komárom pedig a negyedik helyen álló ETO Akadémia vendége volt. Tatabányán csak egy gól esett, ezt viszont a Mosonmagyaróvár szerezte (1-0), így Boros Gábor találata azt jelentette, hogy az óváriak bajnoki címet ünnepelhettek Tatabányán. A Komárom ugyan megszerezte a vezetést a fiatal zöld-fehérek ellen Schiller góljával, de a hazaiak a szünet előtt egalizáltak. Először az 50. percben Végh, az 59. minutumban pedig Csernák és Simigla is piros lapot kapott, így a Győr hármas emberelőnyben hármat is rúgott a találkozó második szakaszában, ezzel győzött is 4-1-re.

A Tatabányai SC-hez kapcsolódó hír, hogy három szezon után távozik a klubtól Bekő Balázs vezetőedző. A klubvezetés pénteken közölte a döntést a trénerrel, aki tudomásul vette azt, és békében válik el a klubtól. A tréner szisztematikus munkával építkezett Tatabányán, több fiatalt is felhozott az első kerethez, és rá jellemző módon a közelmúltban több megkeresést is visszautasított a Tatabánya kedvéért – az NB II.-ből is volt ajánlata. Bekő Balázs hamarosan szabadúszó edzőként várja a rá váró újabb kihívást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában