Siker

2022.04.11. 10:32

Óriási bravúr: aranyérmet szerzett a fiatal tatabányai judós az Európa-kupán

A Lignanoban rendezett Ifjúsági Európa-kupán Keller Rebeka végigverte a mezőnyt, minden összecsapásán ipponnal tarolva állhatott a dobogó legfelső fokára.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Ippon Judo SE Tatabánya

A tatabányai Ippon Judo SE közösségi oldalán számolt be arról, hogy Keller Rebeka aranyérmes lett a Lignanoban rendezett junior Európa-kupán. Rebeka minden mérkőzését ipponnal tudta megnyerni.

Ahogy írják, első ellenfele a finn Salonen volt, aki ellen leléptetéssel győzött. A következő körben az osztrák Gadermaier ellen leszorítással fejezte be a meccset.A legjobb 4 között a hazaik versenyzője az olasz Stoppari ellen két sikeres dobás után menetelt a döntőbe. A fináléban a másik osztrák judoka ellen remek kiskülső horog dobás ippont csinált.Ezzel szinte biztosan indulhat a Junior Európa és-Vilàgbajnoksàgon!

Másik két tatabányai versenyző is részt vett a viadalon, de ők sajnos ilyen sokáig nem meneteltek. A 73 kg-os Szabó Áron az első mérkőzésén bokasérülést szenvedett. Első éves junior korú Miklósvölgyi Dániel pedig első mérkőzését ipponnal nyerte szlovák riválisa ellen. Majd svájci ellenfelétől aki később bronzérmes lett, sajnos kikapott.

Továbbá a Ippon Judo SE fiatal versenyzője, Krüpl Georgina 63 kilogrammos súlycsoportban az ifjúsági Európa-kupán szerepelt Teplicében. Első mérkőzésén ipponnal nyert osztrák ellenfele ellen.Majd a későbbi aranyérmestől kapott ki, így a vigaszágra került, Ahol svájci ellenfele jobbnak bizonyult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában