KEMHESZ

2022.03.21. 09:21

Díjat kaptak Esztergom és Dorog sztárpecásai

Vasárnap az esztergomi Búbánatvölgyben található Kerektavi Természetháznál rendezték meg a Komárom-Esztergom Megyei Horgász Tematikus Napot, melyen Csőregi Balázs és Sztahovits Péter elismerésben részesült.

Walczer Patrik

Csőregi Balázs és Sztahovits Péter (középen) a tematikus nap felszólalóival, illetve meghívott vendégeivel

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének (KEMHESZ) rendezvényén Zoltai Dániel elnök köszöntötte a jelenlévőket, majd felidézte, hogy tavaly adták át a Kerektavi Természetházat. Ezután megjegyezte, hogy folyamatosan emelkedik a megyékben a horgászok száma és, hogy ennek köszönhetően a KEMHESZ a megye egyik legnagyobb létszámú szervezetévé vált. 

Erős Gábor alpolgármester, a térség országgyűlési képviselőjelöltje kiemelte, hogy Magyarország kormánya az elmúlt években rendezte a horgásztársadalom életét érintő legfontosabb kérdéseket. Méltatta Osvald Zsoltot, a KEMHESZ ügyvezető elnökét, hiszen nemcsak a labdarúgás, hanem a horgászat terén is sokat köszönheti neki a megye, ráadásul a szakkörök révén az utánpótlás-neveléssel is foglalkozik.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke többek között arról beszélt, hogy a megyei önkormányzat és a KEMHESZ jó kapcsolatot ápol, majd elárulta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében szeretnének a búbánatvölgyinél kicsit nagyobb tematikus házat létesíteni, mely minden tekintetben kiszolgálhatná a megyei horgászszövetség igényeit.

Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott említette, hogy Magyarországon jelenleg több mint 700 ezer igazolt horgász van, mely többek között annak köszönhető, hogy a horgászat nemcsak sport, hanem életérzés, életmód és hobbi is egyben. Ismertette, hogy a fontos döntések előtt kikérték ennek a társadalmi rétegnek a véleményét is. Így határoztak arról, hogy az egyesületek kezelésébe kerülnek a természetes vizek, vagy hogy a horgászjegyek értékesítéséből befolyt összegeket megkaphatják a szervezetek. 

A beszédek után következett a díjátadó: Zoltai Dániel ismertette, hogy a KEMHESZ létrehozott egy elismerést, mellyel a megye horgászsportjának fejlődésén fáradozókat, illetve az eredményes sportolókat is igyekeznek kitüntetni. Idén Sztahovits Péter dorogi horgász, szakíró, illetve a világ- és Európa-bajnokságokon kilenc érmet szerző esztergomi Csőregi Balázs vehette át a Komárom-Esztergom Megye Horgászsportjáért Elnökségi Kitüntető Címet. 

A továbbiakban Osvald Zsolt tartott előadást Hermann Ottó természetkutatóról, a megyei horgászéletről, majd kihirdették a gyermekverseny eredményeit. Az alsós kategóriát Heincz Balázs, míg a felsőst Troll Máté nyerte meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában