Bejártuk

2022.02.03. 20:00

Fotókon és videón az új tatabányai sportcsarnok - le fog esni a drukkerek álla!

A Grundfos Tatabánya KC élvonalbeli férfi kézilabdacsapata szombaton a Veszprémet fogadja az új arénában. A hatezer belépőt gyakorlatilag egy óra alatt elkapkodták a szurkolók. Ez az érdeklődés azonban nemcsak a Kék Tigriseknek és a rekordbajnok bakonyi gárdának szól, hanem a világszínvonalú létesítménynek is.

Petrik J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Szombaton telt ház, 6200 ember előtt játszhatja az új sportarénában első bajnoki kézilabda-mérkőzését a Grundfos Tatabánya KC élvonalbeli együttese. A Kék Tigriseknek ez az impozáns létesítmény lesz az új otthona. A csarnok átadásával azonban egy közösségi tér is született. A kormány a Modern Városok Program keretében biztosította a beruházás feltételeit. A multifunkcionális csarnok elsődleges használói azért a sportolók lesznek. Az európai színvonalú létesítmény minden igényt kielégít, és a kontinens bármely pontján megállná a helyét.

Az impozáns csarnok parkolói már készen állnak a hétvégi szurkolói rohamra. Innen a térkövezett gyalogúton könnyen megközelíthető a sportcsarnok főbejárata. A nézők a beléptető kapukon keresztül juthatnak a lelátó különböző szektoraiba. Az előtérben az eligazodást megfelelő jelzések könnyítik, illetve az egyik falon – tizenhárom nyelven – olvasható, hogy Jó szerencsét!

@kemma_hu Belestünk az új tatabányai multifunkcionális sportcsarnokba! Itt aztán lesz hangulat a Tatabánya-Veszprém meccsen! A fotókat és a cikket keressétek a Kemmán! 🥳 #kemma_hu #foryouba #nekedbe #tatabánya #handball #grundfostatabánya #kézilabda #telekomveszprém #kékfehérek @Telekom Veszprém ♬ Maniac (Flashdance Version) (Re-Recorded / Remastered) - Michael Sembello

A kézilabdarangadó előtt, az üzemeltető engedélyével, Bencsik Jánossal, a Tatai-medence országgyűlési képviselőjével, miniszterelnöki biztossal csütörtökön bejárhattuk a vadonatúj létesítményt. Megtudtuk tőle, hogy az aréna működtetéséhez  a kormány évi 500 millió forint központi támogatást biztosít.

Amint beléptünk, a hatalmas üvegablakokon keresztül jól látható volt, hogy szép számban fedett kerékpártárolókat is kialakítottak. Remek ötlet a lassabban kijutó autós tömeg elkerülésére a helyi drukkereknek.  Kisvártatva elérkeztünk ahhoz a bejárathoz, amelyen a játékosok, illetve hivatalos személyek juthatnak be a csarnokba.  A legfelső szintre, az itt található sajtó számára kijelölt területre lifttel is felmehetnek a tudósítók. Innen is tökéletesen rá, vagy inkább le lehet látni a küzdőtérre. Az első, ami megfogta az embert, a hatalmas, hatszor négy méteres központi kivetítő, valamint a két kapu mögött elhelyezett korszerű eredményjelző. Bencsik János azt is kiemelte, hogy az arénának kiváló az akusztikája. Ezt már szombaton, a Veszprém ellen tesztelhetik a drukkerek.

Az ülések kék, illetve szürke színei kiválóan harmonizálnak. Érthető módon – mivel a Tatabánya kék-fehér – a székeknél a kék színnek dominálnia kellett. Kipróbáltuk a cserejátékosok szuperüléseit is, amelyek nem csak kényelmesek, hanem szépek is a tatabányai klub címerével a háttámlájukon.

A komfortérzetet növeli a higiénikus és nagyszámú mosdó, emellett babapelenkázók is több ponton is találhatók. Az úgynevezett alagsorban, valamint a félszinten kaptak helyet a különböző irodák és öltözők. Az egész létesítmény akadálymentesített. Rengeteg olyan helyet biztosítottak a mozgáskorlátozottak számára is, ahonnan tökéletesen nyomon követhetik az aktuális sporteseményt.

A Kék Tigrisek új otthona - A 24 milliárdos beruházással megépült létesítmény lesz a Grundfos Tatabánya KC otthona. A csaknem húszezer négyzetméteres sportarénában 6200 férőhelyet alakítottak ki. A fix nézőtér valamivel nagyobb, mint mozgatható lelátók. A beruházás önálló része egy vívóterem, amelyben 20 pást fér el. A kormány további 1,8 milliárd forintot biztosított a létesítmény berendezésére és, ahogy a Tatai-medence országgyűlési képviselője, Bencsik János is elmondta, állami forrásból valósul meg az intézmény fenntartása is. A nyitó találkozóra 1200 jegyet vásárolt meg a vendég klub, a Telekom Veszprém a saját szurkolói számára. A „maradék” ötezer férőhelyre pedig szinte pillanatok alatt kelt el az összes belépő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában