Beharangozó

2021.12.11. 13:14

Izgalommal teli hétvége vár a sportrajongókra

Még decemberben is várnak megmérettetések a megyei sportcsapataink számára. Mutatjuk a hétvégi kínálatot.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kun Attila

Kosárlabda, NB I. A., alapszakasz, férfi, 11. forduló 

MVM-OSE Lions–Pécsi VSK-Veolia 

Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, szombat, 18 óra. 

A válogatott vb-selejtezői miatti szünetet követően majd’ egy hónap után lép újra pályára az 5-6-os mérleggel a nyolcadik helyen álló Lions. Sebastjan Krasovec vezetőedző csapatának ellenfele az a Pécs lesz, amely 5-5-ös mérleggel a hatodik helyet foglalja el a tabellán, vagyis kiélezett mérkőzésre van kilátás. 

– A Pécs egy jól edzett és jól dobó játékosokkal rendelkező gárda, magas szintű csapatjátékkal. Mindenki számára fontos meccs lesz ez, így mindkét együttestől a tőle telhető legjobbat várhatjuk. Hatékony védekezést kell bemutatnunk, hogy aztán szurkolóink támogatásával győzelmet ünnepelhessünk itthon – nyilatkozta Sebastjan Krasovec. 

Kézilabda, NB I. B., Nyugati csoport, alapszakasz, férfi, 12. forduló 

Budai Farkasok–Komárom VSE 

Budaörs, szombat, 18 óra. 

A két ponttal (igaz, azt a kettőt a legutóbbi két bajnokiján, a második és harmadik helyezett ellen szerezte a Komárom) az utolsó helyen álló KVSE utolsó idei meccsén a listavezetőhöz látogat. 

– Több beteg játékosunk mellett ezúttal az előző mérkőzésen megsérülő Nagy Ábelre és a kék lappal kiállított Krancz Kolenre sem számíthatunk. Ezúttal is a jó játék az elsődleges célunk, de természetesen most sem mondunk le a pontszerzésről. Az előző mérkőzéseken már bizonyítottuk, hogy átvészeltük a szezon elejének sikertelenségeit, és amíg matematikai esélyünk van, küzdünk a bennmaradásért – nyilatkozta Nagy Péter, a komáromiak edzője. 

 

Vízilabda OB I. B, férfi, 11. forduló 

Tatabányai Vízmű SE–AVUS 

Tatabánya, Buborék, szombat, 11 óra. 

Jelenleg a vendég szombathelyi együttes a tabella harmadik helyén tanyázik, de Gebauer Lajos, a TVSE vezetőedzője szerint a pontvadászat legerősebb együttese. Velük csap össze a fiatal tatabányai csapat, amely nem a legjobb előjelekkel vág neki a találkozónak. A tréner elmondta, hogy négy-öt meghatározó pólósa sem áll ezen a mérkőzésen rendelkezésére. A hazaiaknak még komplett kerettel sem nagyon lett volna esélye a pontszerzésre, most viszont, ilyen foghíjas gárdával, a tisztes helytállás várható el a vízművesektől. 

A mérkőzést Szentkereszti Gabriella és Füzesi vezetik. 

 

Férfi kézilabda NB I. B., Nyugati csoport, 12. forduló 

Tatai AC–Szigetszentmiklósi KSK 

Tata, vasárnap, 18 óra. 

Igazi „négypontos” mérkőzést játszanak a tataiak a hét utolsó napján, hiszen a rivális nemcsak ugyanannyi ponttal (11), de ugyanolyan mérleggel is rendelkezik (5-1-5), mint a tataiak. A mérleget mindössze a jobb gólkülönbség (+10 a +2-vel szemben) billenti a 4. helyen álló Szigetszentmiklós javára. A vasárnapi bajnoki tétje tehát az, hogy melyik csapat tud tapadni az élmezőnyre, és melyik szakad le. Ősszel egyébként idegenben tízgólos (35-25) vereségbe szaladtak bele a tataiak, a Sibalin-csapatnak tehát lenne miért visszavágni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában