párharcok

2021.10.23. 09:43

„Sváb rangadó” lesz a megyei első osztályban

Lesznek háromesélyes, és egyértelműnek tűnő párharcok is a hétvégén a megyei első osztályban.

Herczeg István

Meglepetéssel zárult a megyei bajnokság élvonalának 15. fordulója. Kikapott az eddig százszázalékos Tatabánya, a Kecskéd pedig kétgólos előnyt adott le az Esztergommal szemben. A Vértessomló csapata (kékben) bravúros döntetlent ért el hazai pályán a dobogóért küzdő Nyergesújfalu ellen. Vértessomlói KSK-Nyergesújfalu SE 3-3 (2-2). 20191117_Vértessomló_fotó:Zantleitner Ingrid_Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A 11. fordulóval folytatódik a megyei első osztály hétvégén. A listavezető Zsámbék hazai pályán fog majd szerepelni, méghozzá a Környe lesz az ellenfél. Gulyás Tamás csapata egy hosszabb nyeretlenségi sorozatot zárt le az előző hétvégén, miután hazai pályán emberhátrányban nyert 2-1-re a Nyergesújfalu ellen. A Zsámbék eddig mind a kilenc mérkőzését megnyerte, és a tizedikre pályázik.

A Nyerges­újfalu igen rossz formát mutat az elmúlt hetekben, bár ennek szerves része az, hogy rendkívül sok sérült van Darabos Gábor keretében. A Nyerges az utóbbi három mérkőzését egyaránt elvesztette, ráadásul ezeken tizenhárom gólt kapott összesen. A vendégek egy remek rajtot követően a harmadik helyen állnak, két héttel ezelőtt épp azt a Környét verték, amely legyőzte a Nyergesújfalut. Igen nagy különbség mutatkozik a Nagyigmánd és a Koppánymonostor között. Míg a hazaiak a sereghajtó pozícióban tanyáznak, addig a Koppánymonostor a második. Az előző hétvégén a hazaiak nyolcat kaptak, a vendégek tizenegyet rúgtak, így nehéz elképzelni más végeredményt, mint egy kiütéses lila-fehér sikert.

Ennél jóval szorosabb lehet a sváb rangadó, ahol a Kecskéd fogadja a Vértessomlót. A két csapat régóta baráti viszonyt ápol egymással, akár a játékosok, akár a szurkolótábor, de mindig komolyan veszik az egymás elleni találkozót. Ez most sem lesz másképp, ráadásul az elmúlt évektől eltérően jelenleg a Vértessomló áll előrébb a tabellán, bár csak egy ponttal. A Kecskéd emlékezetes módon az előző körben 11-0-ra kapott ki, ami miatt biztosan ég a bizonyítási vágy a játékosokban, míg a Vértessomló nem panaszkodhat: az utóbbi két héten két nagyon fontos győzelmet aratott a csapat, így egy teljesen háromesélyes derbi vár ránk.

Hasonlóan háromesélyes mérkőzésre van kilátás Vértesszőlősön is, ahová a Tát látogat. A két alakulat között mindössze három pont a differencia, ráadásul közös pont az is, hogy mindketten megmutatták már, hogy tudnak jól is játszani, de azt is sikerült bebizonyítani, hogy rosszul is. Az Esztergom és a Tata is ezt szeretné egymás ellen, hiszen mindkét gárda vereséget szenvedett az előző körben. A pontkülönbség így is jelentős a vendégek javára, tizenkét egységgel szerzett többet eddig Wéber Roland alakulata. A hétvégén a Sárisáp a szabadnapos.

Megyei I. osztály, 11. forduló

Október 24, vasárnap, 14:30

Zsámbéki SK–Környe SE

Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: – Remélem, hogy a játékosaim nem teherként élik meg szereplésünket, hanem feldobja őket. Minden mérkőzésre koncentrálnunk kell maximálisan, mert csak így fogunk sikert elérni. A környei csapat erősebb, és erősebb lett Gulyás Tamás érkezésével, így nagyon vigyázni kell velük.

Nyergesújfalu SE– Bábolnai SE

Darabos Gábor, a Nyerges­újfalu vezetőedzője: – Bízom a játékosaimban, hiszek a csapatomban. Remélem, hogy vasárnap győzni fogunk.

Nagyigmándi KSK–Koppánymonostor SE

Járóka Mátyás, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Hétvégén a Monostort várjuk hazai pályán. Dávid és Góliát csatája, mint a mesében, viszont, hogy olyan legyen a kimenetele, mint abban a bizonyos történelmi drámában, ahhoz tényleg mesebeli dolgoknak kellene történnie a pályán. Abban biztos lehet mindenki, hogy mindent megteszünk azért, hogy a Monostornak ne legyen könnyű dolga, de ehhez is erőnk felett kell majd teljesíteniük a srácoknak!

Wati-Kecskéd KSK–Vértessomlói KSK

Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Nem volt előjele a múlt vasárnapi gyalázatnak, ezért nem is tudjuk hová tenni, hogy ennyi ember hogy mondhat egyszerre csődöt. Remélem, hogy rájöttek a fiúk, nem elég, ha kiküldik a mezt a pályára, de nem töltik meg tartalommal! Bár így nem mi leszünk az esélyesek, de ha lesz vasárnapra kapusunk is, akkor valahogy nyernünk kell és nyerni is fogunk.

Vértesszőlősi SE–DG Tát SE

Tokaji Zsolt, a Vértesszőlős vezetőedzője: – Először is saját magunkat kellene legyőzni ahhoz, hogy sikeresek legyünk a hétvégén. Óriási hullámvasúton ülünk, kíváncsian várom én is, hogy melyik irányba mozdulunk el.

FC Esztergom–Tatai AC

Czakó Péter, az Esztergom vezetőedzője: – Sajnos az elmúlt héten a szezon leggyengébb játékát produkáltuk, mindenképpen szeretnénk ezen javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában