emlék

2021.10.11. 07:56

Megemlékezéssel zárta a szezont a tatai tenisz klub

Az idei szabadtéri szezon búcsúztató napját rendezte meg a Tata Városi Tenisz Klub a Cseke-ligetben.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tata Város

Fotó: Domokos Attila

A helyszínen Schwarczenberger Istvánra, a Güntner-Tata Kft. idén elhunyt alapító ügyvezető igazgatójára, a klub egykori elnökére, a barátra és sporttársra emlékeztek a nap folyamán. Délelőtt meghívásos, sorsolásos versenyeket játszottak egymással a Schwarczenberger Istvánnal legtöbbet teniszező partnerek, majd egy közös megemlékezést és ebédet követően szezonzáró páros versenyekre várták a klubtagokat, a tenisz kedvelőit. A helyszínen Schwarczenberger Tamás úgy nyilatkozott:

– Nem volt nehéz összehozni a csapatot, mindenki szívesen jött játszani és emlékezni, ami nagyon jó érzés, hiszen igazi nagy barátságok szövődtek a teniszpályákon – mondta el az elhunyt fia.

A Tata Városi Tenisz Klub tavaly indította el tervezett fejlesztéseinek 1. ütemét, 2020 őszén ennek nyomán adtak át két gyerek teniszpályát, melyeken a kezdők nyugodt környezetben ismerkedhetnek a sportággal, így gyorsabban tanulnak és élvezetesebb számukra a játék. A teniszklub idén folytatta a fejlesztéseket, önerőből valamint az önkormányzat CLLD pályázati forrásából ugyanis a teniszpályák mellé egy öltöző-fürdőt és egy klubházat építettek.

Szabó Barnabás, a klub elnöke elmondta, ennek célja egyrészt az, hogy a teniszt is bevezessék az iskolai oktatásba, valamint hogy élénkítsék, erősítsék a klubéletet. A szezonbúcsúztató napra meghívást kapott Michl József polgármester, aki bejelentette, a város továbbra is támogatja a klubot, miután a képviselő-testület szeptemberi ülésén döntést hozott a Cseke-tó partján, a horgászház mellett található épület bérbeadására vonatkozó pályázatról.

A döntés értelmében az épületet hosszabb távra bérbe adja a város, a bérlő a bérleti díj nagy részét előre kifizeti, s emellett vállalja, hogy az ingatlant megújítja és kinyitja a Cseke-tó parti sétány felé is. Az előre megkapott bérleti díjat az önkormányzat átadja a teniszklubnak, a klub pedig a pénzből továbbfejleszti pályáit és azok környékét. Ezzel megvalósulhat a pályák lefedése és biztosított lesz, hogy télen is használni lehessen azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában