lovasnapok

2021.09.09. 07:00

Nagy érdeklődés kísérte a kecskédi patacsatát

Önfeledt szurkolásban nem volt hiány a hétvégi lovasnapokon, amelyet immáron tizenkettedik alkalommal szerveztek meg a Kecskédi Lovas Baráti Kör tagjai.

Wágner Zsanett

Önfeledt szurkolásban nem volt hiány a hétvégi lovasnapokon, amelyet immáron tizenkettedik alkalommal szerveztek meg a Kecskédi Lovas Baráti Kör tagjai.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Az újságíró nem tudott elég korán érkezni, már a reggeli órákban nagy volt a tömeg a sportpályán. Wittmann Csaba főszervező hívó szavára sorra jöttek a Kecskédi Lovas Baráti Kör eseményére a vendégek, az érdeklődők, a családtagok, a barátok és persze a nap főszereplői, a lovasok. Először a 60–70 centiméteres akadályok vártak a versenyzőkre, majd a 70–80-asok tették próbára a négylábúakat.

A megmérettetésre jelentkeztek Etéről, Mórról és Oroszlányról, és a Kömlődi Musztáng Lovasudvar versenyzői is rajthoz álltak. Utóbbi színekben indult Pankasz Bettina Eszter is, aki mindkét kategóriában első helyet szerzett Rozmaring nevű lovával. Köre alatt sokszor hallatszott a tömegből a De szép volt! felkiáltás, hiszen a paripa verőhiba nélkül átugrotta az akadályokat.

Bettina Eszter is magasba emelhette a serleget (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

A versenyzők teljesítményét Bönde Tamás szemlézte a lovasszövetség részéről, aki az eredményhirdetést követően a többi versenyszám előtt lengette képzeletbeli zászlaját. Talán elmondható, hogy a nap látványosabb és izgalmasabb mozzanata, a fogatok versenye csak ezután kezdődött. A versenyzők többsége nem produkált hibátlan hajtást, bár ez nem ügyességük ellen, inkább a pálya nehézsége mellett szól.

A versenyen indult egy pónifogat is, amely dupla érdemet szerzett a szombati napon. Nem elég, hogy hibátlan köröket rótt, elég gyors is volt. Végül Ferencz Róbert vezette sikerre a móri fogatot, gyerekkategóriában a kecskédi Wittmann Lénárd lett az első, vadászhajtásban pedig a császári Molnár Gábor győzedelmeskedett.

A vadpörkölthöz egy marék áfonya kiváló ízesítő (Fotó: Wágner Zsanett / 24 Óra)

A pálya mellé kisebb kirakodóvásárt szervezett az önkormányzat. Hatalmas üstben rotyogott a halászlé, többek között Tomayer Béla, a helyi horgászegyesület elnöke szervírozta a hatvan adag forró és ízletes levest. Néhány méterrel arrébb pedig pörkölt készült az éhes vendégeknek. A kulturális programokban a Kocka Band szolgáltatta a talp­alávalót, de kísérőprogramként lehetett sétakocsikázni és lovagolni is.

Volt játszóház, óriáscsúszda és a Bendegúz Vére Egyesület jóvoltából íjászkodhattak az érdeklődők. Az idén is volt tombola, aminek fődíját – egy csikót – Vaczula Anikó vihette haza, Vértessomlóra. Grúber Zoltán polgármester szerint ismét sikerült gazdag programokkal teli eseményt szervezni a sváb településen, a versenyeken Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában