felújítás

2021.09.07. 13:11

Átadták a megújult dági tornatermet (Fotók)

A helyi diákok műsora után átadták az általános iskola felújított tornatermét, melyet az Esztergomi Tankerületi Központ a Magyar Falu Programban elnyert mintegy 20,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásból korszerűsített.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az ünnepségen Kara Gyöngyi, a Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola Dági Tagiskolájának vezetője elmondta, a beruházás során kicserélték a burkolatokat, az elektromos vezetékeket és a nyílászárókat, továbbá kifestették a helyiséget és a szükséges lakatosmunkákat is elvégezték.

Bérces József, a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület elnöke ismertette: a tankerületi központtal együtt most az oktatási intézmények tevékenységét támogathatták. Steiner Tamás polgármester szerint a település számára az egyik legfontosabb intézmény az iskola, melyet lehetőségeikhez mérten igyekeznek támogatni.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője rámutatott: az a cél, hogy a kistelepüléseken élők számára is elérhető és kellő minőségű legyen minden alapszolgáltatás. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a sportélet kapcsán kijelentette: ha Dág város lenne, akkor nyugodtan hívhatnánk sportvárosnak.

Az avatóünnepség fénypontjaként Pallagi Ajsa, az esztergomi Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola kilencedikes tanulójának műsorát hallgathatták meg a jelenlévők. A gyönyörű hangú, kazári népviseletet viselő autista kislány – aki egyébként szépen rajzol és fest is – két szerzeményt énekelt el. Ádám Jenő: A Háros felől című szigetszentmiklósi népdalával, valamint egy rimóci népdalt, az Ősszel érik babám a fekete szőlőt adta elő és hatalmas tapsot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában