birkózás

2021.08.02. 23:04

Videó: egész Tokod egy emberként szurkol a Tokióban hajnalban küzdő Korpási Bálintnak

A birkózó kedd hajnalban áll ki örmény ellenfele ellen. Nemrég szülőfalujából kapott üzenetet.

Kemma.hu

Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

Mint arról beszámoltunk, a tokodi Korpási Bálint világ- és Európa-bajnokként óriási fogyasztást követően kijutott a tokiói olimpiára, ahol igencsak jó esélyekkel áll rajthoz a kötöttfogású 67 kilogrammosok között. A birkózó magyar idő szerint augusztus 3-án hajnali négy órától kezdődnek a mezőny a selejtező mérkőzései, ahol a tokodi birkózó a 8. mérkőzésen lép szőnyegre örmény ellenfele, Karen Aslanyan ellen.

A település díszpolgára egyébként nemrég a Tokodi Piknikről kapott megható és bíztató üzenetet. A Magyar Birkózó Szövetség osztotta meg a videó, amelyen egy emberként kiabálta a közönség a birkózó becenevét: hajrá Maci!

Mint a szövetség posztjában írta: természetesen mint minden olimpikon mögött, így Korpási mögött is teljes mellszélességgel kiáll Magyarország, azonban Macinak egy saját, több ezres szurkoló tábora is akadt. Hozzátették, hogy természetesen az olimpiai csapat minden birkózójának küldték ezzel az energiát.

Korpási Bálint 34 évesen első olimpiai szereplése érdekében fogyott lejjebb szokásos kategóriájánál, 72 kilónál. Mint azt a nemzetisport.hu írja, a birkózó úgy érzi, jó a súlya, gond nélkül fogyott

– Akkor lennék elégedett, ha hazafelé a repülőn, amikor a pályafutásomra emlékezem vissza, az járna a fejemben, méltó módon zártam le a karrieremet – utalt arra a klasszis, hogy Tokió után feltehetően visszavonul. A mezőny egyébként rendkívül erős, Korpásival együtt öt világbajnok és egy olimpiai aranyérmes lép szőnyegre. Utóbbi a kubai Ismael Borrero Molina, aki ráadásul a súlycsoport regnáló vb-aranyérmese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában