kézilabda

2021.07.25. 16:05

Sipos Adrián öt év után távozik a Tatabányától

Az élvonalbeli bronzérmes Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdacsapatának oszlopos tagja, a magyar válogatott Sipos Adrián kétéves szerződést kötött a Telekom Veszprémmel. Adrián öt éven keresztül szolgálta, erősítette a Kék Tigriseket.

P. J.

Sipos Adrián

Forrás: tatabanyahandball.com

Az átigazolásról Marisi László, a klub elnöke elmondta, hogy a Grundfos Tatabánya KC soha nem gördített akadályt olyan játékosai távozása elé, akik úgymond BL-szintű gárdához szándékoztak szerződni. (Az elmúlt időszakban ilyen kézilabdázók volta: Székely Márton, Bodó Richárd vagy ifj Rosta Miklós)

– Sipos Adrián, amíg a mi játékosunk volt sokat tett a kék-fehér színek sikeréért – emelte ki az elnök. – Ezért engedélyeztük, hogy Veszprémben építse tovább játékos karrierjét.

A sportvezető szólt arról is, hogy időközben egy mindkét fél számára előnyös utánpótlás együttműködést is kötöttünk a veszprémiekkel, amely során olyan fiatal, tehetséges játékosokat „adnak át” a Tatabányának, akik hamarosan a Kék Tigrisek segítségével a magyar élvonalban is meghatározó szerephez juthatnak. A szerződés része még, hogy a veszprémi fiatalok leigazolásánál, illetve kölcsönadásánál a klubunk előnyt élvez.

Ezen együttműködés első lépéseként az új szezonban már a kék-fehéreket erősíti Bodor Márk, a veszprémiek 21 éves, 2 méteres balátlövője, aki térdsérüléséből felépülve kerül a tatabányai együtteshez.

– A csapatunkba minden szempontból beleillik Márk – jegyezte meg Marosi László. – A tehetséges fiatal sokat segíthet nekünk támadásban és védekezésben egyaránt. A megállapodás értelmében a jövőben akár több játékos is érkezhet hozzánk a Telekom Veszprém utánpótlásából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában