judo

2021.06.27. 12:43

Gőzerővel készül Csernoviczki az olimpiára, Horvátországban edzőtáborozik

Csernoviczki Éva az olimpiai felkészülés végső fázisába érkezett, miközben klubja, az Ippon Judo Tatabánya SE fiataljai hazai és külföldi versenyeken vettek részt a közelmúltban.

Kun Attila

Az Ippon Judo Tatabánya SE utánpótlás-korosztályú élversenyzői az elmúlt hetekben sem tétlenkedtek, és több kiemelkedő eredményt értek el a hazai és a nemzetközi viadalokon. A Budapest Kupa elnevezésű, a serdülő és az ifjúsági korcsoportok számára kiírt nemzetközi versenyen Krüpl Georgina megnyerte a serdülők 63 kg-os súlycsoportját, míg Bogár Kata az ifjúságiak között ötödik lett 48 kg-ban.

Szarajevóban Európa-bajnoki válogatóversenyen vettek részt a juniorok. Keller Rebeka nagyszerű teljesítményt nyújtva ötödik lett 52 kg-ban, a 73 kg-os Szabó Áron viszont helyezetlenül zárt. Számára a prágai verseny nyújt még javítási lehetőséget. Porecsben az ifjúsági korosztályú Miklósvölgyi Dániel lépett tatamira, aki a 81 kg-osok mezőnyében két-két győzelemmel és vereséggel végzett a hetedik helyen. Dániel kisebb hibákat elkövetve két későbbi érmestől szenvedett vereséget.

Csernoviczki Éva már az olimpiai felkészülés hajrájában van (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Mint Csernoviczki Csaba vezetőedzőtől megtudtuk, lánya, Éva számára megkezdődött a közvetlen felkészülés a tokiói olimpiára. A csapat (Éván kívül utánpótlás-korosztályú dzsúdósok is utaztak) az elmúlt napokban a szlovákiai Szamorinban edzőtáborozott, majd Éva és edző édesapja néhány napos tatabányai felkészülés után július 1-től 8-ig Horvátországban vesznek részt egy nemzetközi edzőtáborban. A vezetőedző elmondása szerint lánya jó állapotban van, így bizakodva várják a felkészülés további részét és természetesen az ötkarikás játékokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában