szép volt!

2021.06.07. 07:00

Lesz tatabányai az olimpián: utolsó vb-jén biztosította be a helyét Csernoviczki

Nagyszerű győzelemmel tért vissza utolsó világbajnokságán Csernoviczki Éva, de fel kellett adnia a küzdelmeket. Az már biztossá vált, hogy ott lesz a tokiói olimpián.

Kemma.hu

Nagyszerű győzelemmel tért vissza utolsó világbajnokságán Csernoviczki Éva, de fel kellett adnia a küzdelmeket. Így is ott lesz a tokiói olimpián.

Forrás: MJSZ

Fotó: Horváth György

A Magyar Judo Szövetség közleményében számolt be arról, hogy az Ippon Judo Tatabánya versenyzője, Csernoviczki Éva szép győzelemmel kezdett, de a súlyos sérülése után még nem teljes értékű lábával nem tudta vállalni a folytatást utolsó világbajnokságán. Vasárnap azonban az már biztossá vált, hogy rutinos sztárja ott lesz a tokiói olimpián.

Mint írták, ragyogó magyar ipponnal kezdődött meg a világbajnokság a Papp László Budapest Sportarénában: olimpiai bronzérmes klasszisunk, Csernoviczki Éva kedvenc karfeltolásos technikájával győzte le az üzbég Muratbajevát. Csernoviczki Csaba tanítványa nagyon nem volt szerencsés a sorsolásnál, hiszen a következő körben, a legjobb tizenhat közé jutásért máris az aktuális világelső, a női judóban az elmúlt évtizedben fantasztikus eredményeket felmutató koszovóiak üstököse, Distria Krasniqi várt volna rá. Nem jelentett jót, hogy a koszovói lány mérlege eddig hibátlan volt Csernoviczki ellen. Erre az összecsapásra azonban már nem kerülhetett sor, a tatabányai klasszis a még nem teljesen ép lábával nem tudta vállalni a folytatást.

Az Ippon Judo Tatabánya versenyzője úgy fogalmazott, hogy már az is csoda, hogy el tudott indulni ezen a világversenyen.

– Két célom volt ezen a versenyen, az egyik az, hogy visszatérjek a megszokott rutinhoz, hiszen elég régen fogyasztottam le a negyvennyolc kilóba, szerencsére viszonylag könnyen ment a fogyasztás. A másik az, hogy az olimpia előtt újra versenykörülmények között judózhassak.

Az első mérkőzést sikerült megnyerni ipponnal, aminek nagyon-nagyon örülök, de aztán utána...

Nem szoktam előre megnézni a sorsolásomat, de tegnap már megtudtam, hogy a világranglista elsőhöz kell bemérkőznöm, akivel már tavaly is összekerültem a hazai rendezésű Grand Slamen. Két dolgot megbeszéltünk apával, hogy egyrészt kellenek a mérkőzések, de ha úgy alakul, akkor a sérült lábammal nem szabad kockáztatnom. Még nem érzem annyira stabilnak a lábam, hiszen nyolcadikán lesz hat hónapos az operáció óta, valójában csak két hete judózhatok – fogalmazott Csernoviczki Éva.

Már a világbajnokság előtt sem volt nagyon veszélyben a tatabányai versenyző tokiói indulása, azonban a világversenyen olyan jól alakultak az eredmények, hogy győzelmével javítani tudott pontszámán, a rá veszélyes riválisok pedig nem tudtak olyan eredményt elérni, hogy beelőzzék. Ezzel biztossá vált, hogy Éva ott lesz a tokiói olimpián. Ez lesz egyébként a negyedik ötkarikás játék, amelyen részt vesz.

A világbajnoki szereplését illetően még hozzátette: sajnálja, hogy nem sikerült könnyebb ágra kerülnie, mert ez volt az utolsó világbajnoksága, ezért csalódottnak érzi magát, de az észszerűség most azt diktálta, hogy a következő meccsre már ne álljon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában