Grundfos TKC

2021.05.22. 20:32

Örömmámor az öltözőben: zsinórban hatodjára a Tatabányáé a bronz (videók)

A férfi kézilabda NB I. 25. fordulójában, ezer gond, probléma, betegség és sérülések közepette is megszerezték a Kék Tigrisek a hőn áhított bajnoki bronzérmet. Orosházán tizennyolc gólos (36-18) győzelmet aratott a Matics-csapat, ezzel biztosítva be együttesünk harmadik helyezését.

P. J.

Repülőrajtot vett a Tatabánya

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Jól és lendületesen kezdett a Tatabánya, aztán 7-2-es vezetésüknél megtorpantak, és nagyjából húsz perc leforgása alatt úgy tett szert hat-hétgólos előnyre a Bányász, hogy közben hét „kristálytiszta” ziccert elrontott. Ennek ellenére már az első játékrészben kiütközött a két csapat közti tudásbeli és fizikális különbség. Így gyakorlatilag harminc perc alatt eldöntötte a Tatabánya az összecsapás sorsát.

A szünet után sem fogták vissza magukat a vendégek. Továbbra is meglehetősen erős tempót diktáltak, amellyel csak a legritkább esetben tudott mit kezdeni a házigazda Orosháza. A jó védekezésnek köszönhetően most sok indítás gólt szereztek a Kék Tigrisek, és ez is hozzájárult a magabiztosa, nagy különbségű sikerükhöz, amely bronzérmet ér. Mégpedig zsinórban a hatodikat.

Szakmai vélemények

Matics Vladan: – Óriási dolog mindannyiunk számára, hogy gyakorlatilag most zsinórban hetedszer szereztük meg a bajnoki bronzérmet. Minden játékosomnak gratulálok, és mindenkinek köszönöm, aki segített nekünk, szorított vagy szurkolt értünk. Nélkülük nem sikerülhetett volna.

Kontra Zsolt, a Tatabánya technikai vezetője: – Ez a csapat mindent kibírt. Betegségeket, sérüléseket, a rengeteg egymást követő mérkőzést és az egyéb nehézségeket is. Elismerés a srácoknak. Ők ezért az éremért és a szurkolókért harcoltak, mert ők hiányoztak nekik ebben a szezonban, a legjobban. Most is olyan jó volt látni, hogy még ilyen messzire is vagy harmincan elkísértek bennünket. Úgy érzem nem hiába… Egyébként szerintem a hétből az első és a mostani bronzérem megszerzése volt a legnehezebb.

Orosháza – Grundfos Tatabánya KC 18-36 (8-19)

Orosháza, 300 néző, vezette: Sándor L., Szikszay Cs.

TATABÁNYA: Bartucz – Molnár B. 7, Bozsovics 5, Győri M. 2, Sipos A. 3, Ancsin 5, Hornyák P. 3. Csere: Wyszomirski, Konecny (kapusok), Debreczeni 1, Balogh Zs. 2, Zdolik 3, Nemes R. 1, Juhász Á. 1, Hornyák B. 2, Bodnár Á. 1. Edző: Matics Vladan.

Az eredmény alakulása, 4. p.: 2-2, 10. p.: 2-7, 15. p.: 4-8, 19. p.: 5-11, 28. p.: 7-17, 36. p.: 10-23, 43. p.: 12-27, 48. p.: 14-31, 53. p.: 14-34.

Kiállítások: 2, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 1/1, illetve 0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában