gratulálunk!

2021.03.21. 14:30

Kijutott az olimpiára a tokodi birkózó

Korpási Bálint a budapesti kvalifikációs versenyen szerezte meg a kvótát.

Kemma.hu

Korpási Bálint a budapesti kvalifikációs versenyen szerezte meg a kvótát

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat/Facebook

Korpási Bálint olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában az európai birkózók BOK Csarnokban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén azzal, hogy bejutott a döntőbe.

A Tokodon élő, BVSC-színekben versenyző világ- és Európa-bajnok az előcsatározások során a norvég Eb-címvédő Morten Thoresent és a bolgár Dejvid Dimitrovot győzte le magabiztosan, az esti elődöntőben pedig a moldovai Donior Islamovot verte 6-0-ra.

Korpási Bálint a budapesti kvalifikációs versenyen szerezte meg a kvótát
Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat/Facebook

A korábbi sikereit nem olimpiai súlyban elérő Korpási a magyar birkózók ötödik kvótáját szerezte meg a tokiói nyári játékokra. A 2019-es világbajnokságon a szintén kötöttfogású Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg), a szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg), valamint Sastin Marianna (62 kg) biztosította helyét az olimpián.

A szintén tokodi Torba Erik (60 kg, BHSE) elveszítette elődöntőjét, így egyelőre nem sikerült kvalifikálnia magát az ötkarikás játékokra, erre a májusi, szófiai világkvalifikációs versenyen még lesz lehetősége.

– Másfél éve célként tűztem ki magam elé, hogy szőnyegre lépek Tokióban. Sokat küzdöttem a súlyommal, de végül jól sikerült a fogyás. Örülök, hogy remek formában birkóztam, egész nap magabiztosnak éreztem magam. A családommal biztos, hogy megünneplem ezt a sikert, és onnantól gőzerővel készülök az olimpiára – mondta boldogan Korpási Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában