gratulálunk!

2021.01.28. 13:45

Nagy küzdelem után harmadik lett Büki Lili

Bronzérmes lett Büki Lili a junior női párbajtőr Magyar Kupa ötödik fordulójában a budapesti Gere­vich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

K. D.

A bronzérmes Büki Lili és edzői, Plásztán Attila (balra) és Partali Csaba

Forrás: beküldött

Büki Lilin mellett az OMS-Tata vívói közül még Héder Hanna jutott fel a 128-as táblára, ahol győzni tudott, de a 32-be jutásért éppen Büki Lilivel kellett vívnia. Végül az utóbbi, a rutinosabb és idősebb versenyző nyerte az asszót. Lili innen a legjobb négyig menetelt, a döntőbe jutásért a későbbi győztes Muhari Eszterrel (BHSE) szemben maradt alul.

A bronzérmes Büki Lili és edzői, Plásztán Attila (balra) és Partali Csaba
Fotó: beküldött

A tatai lányok edzője, Plásztán Attila úgy fogalmazott, nem mondaná, hogy Lili gyengébb napot fogott ki, de nem jöttek olyan könnyen a győzelmek, meg kellett izzadni a sikerért. A döntőbe jutásért válogatott csapattársával, Muhari Eszterrel kellett megmérkőz­nie, akivel mindig szoros asszókat vívnak.

A tavalyelőtti kadét Európa- és világbajnokságon egyaránt az elődöntőben találkoztak, mindkét alkalommal Eszter nyert. Lili azonban a tavalyi poreci Európa-bajnokság juniorversenyének elődöntőjében már le tudta győzni Esztert.

– Korosztályuk talán két legmeghatározóbb vívója csapott össze. Ez a verseny is megmutatta, Lili akkor is a dobogóra tud érni, ha nincs bombaformában. Mindig számolni kell vele, hiszen nagy küzdő – fogalmazott Plásztán Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában