megemlékezés

2020.10.10. 11:43

Vízi erőpróbával emlékeztek a legendás tatai kajakosra

Császár Attila, a kiváló tatai kajakozó, edző, sportvezető tiszteletére a Tatai Hódy Sportegyesület vízi emléknapot szervezett az Öreg-tavon.

Petrik József

A Tatai Hódy SE csapata az új sárkányhajóban

Forrás: Hódy SE

Az esemény résztvevői a megemlékezés után „Csaszi” – a sportbarátok így ismerték Császár Attilát – tiszteletére szálltak vízre. A programon a kajakosokon és a kenusokon kívül a sárkányhajósok, állószörfözők és vitorlázók is részt vettek. A kategóriájukban a legnagyobb távolságot elérőket, illetve korosztályukban kiemelkedően teljesítőket a szervezők külön is díjazták.

A Tatai Hódy SE csapata az új sárkányhajóban
Fotó: Hódy SE

Az ünnepélyes díjátadót az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban tartották. Ezen a rendezvényen vehette át a tatai egyesület az Észak-komáromi Kajak és Kenu Klubbal közös pályázat keretében nyert támogatásból beszerzett új túrakajakokat és sárkányhajót. Mindezt az Európai Uniós INTERREG pályázati rendszer tette lehetővé.

A kategóriák első helyezettjei: kajak: Hidvégi Zalán (40 km-t teljesített), kajak páros: Ferenczi Baján–Czimondor Péter (32 km), kenu: Késmárki Csenge (27 km), állószörf: Seper Árpád (27 km), Vitorlázás: Bognár Gábor, Bognár Luca (18,5 km), sárkányhajó: Tatai Hódy Sportegyesület (18 km).

Különdíjasok: túrakajak: Bodor Tibor (31 km), Szerencsés Beáta (25,2 km), Ferenczi Miklós (25,2 km); minikajak: Neuwirth Tamás (31 km); kenu: Bertalanit Tamás (21 km) és a hétéves Bakai-Gonda Maxim (8 km). P. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában