kerékpársport

2020.08.29. 17:40

Mentők vitték el a Tour de Hongrie versenyzőjét a Bazilika elől

A CCC Team lengyel versenyzője, Kamil Małecki a célegyenes előtt esett el a Tour de Hongrie esztergomi szakaszán.

Kemma.hu

A lengyel CCC Team versenyzője, Kamil Małecki a célegyenes előtt esett el a Tour de Hongrie esztergomi szakaszán.

Forrás: Tour de Hongrie/Facebook

Ahogy arról beszámoltunk, igazán izgalmasra sikeredett a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny befutója Esztergomban. Nem elég, hogy húszan azonos idővel zárták a szakaszt a mezőnyhajrának hála (a sárga mez és a győzelem a spanyol Jon Aberasturié lett), de a hajrá előtti kanyarban több bukás is volt.

A CCC Team lengyel versenyzőjét, Kamil Małeckit kórházba szállították. Először kulcscsont-törésre gyanakodtak, de szerencsére a vizsgálat során kiderült, nincs törése, így visszatérhetett a csapatához.

Az istálló maga is beszámolt a Maleczki eséséről. Mint Facebook-oldalukon írták, az utolsó métereken, a befutó előtt történt a szerencsétlen eset. Kamil Gredeczki a CCC negyedik helyen befutó versenyzője arról beszélt, hogy Małecki segített neki tartani a pozícióját a végső sprint során alatt, de a hajrá annyira hektikus volt, hogy a negyedik hely volt a legjobb, amit elérhetett.

A Tour de Hongrie hivatalos videójában a 27. másodperc, valamint 1:20 után látható a bukás és ahogy a többi kerékpáros lefékez a bazilika előtti célegyenesbe vezető kanyarban:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában