Balesetveszély

2020.08.11. 21:04

Félbeszakadt a Grundfos Csurgó elleni felkészülési mérkőzése Tatabányán

A Grundfos Tatabánya 15-13-ra vezetett a Csurgó elleni edzőmeccs második félidejében, amikor a rendkívül nedves, emiatt balesetveszélyessé váló pálya miatt a vezetőedzők a mérkőzés félbeszakítása mellett döntöttek.

Kun Attila

Sipos Adrián (8)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Grundfos Tatabánya eddig mindhárom edzőmérkőzését megnyerte, így nem is lehetett kérdéses, hogy a Csurgó elleni összecsapáson is csak a győzelem lehet a célja a Kék Tigriseknek. Ahogy az várható volt, az Achillesét fájlaló Piotr Wyszomirski ezúttal nem kapott szerepet, a többiek azonban Matics mester rendelkezésére álltak.

A Tatabánya hamar megszerezhette volna a vezetést, Balogh azonban a felső lécre pattintotta a Debreczeni által kiharcolt büntetőt. Zdolik révén azonban így is a vendéglátóé volt az első gól, amely el is húzott 3-1-re. A csurgóiak aztán eredményesen használták ki a Zdolik kiállítása miatti ember­előnyt, előbb szépítettek, majd egy kapusgóllal egyenlítettek is.

Innentől kezdve egyik csapat sem tudott egy gólnál többel elszakadni a másiktól, hol itt, hol ott volt az előny, a félidőre döntetlennel mentek a csapatok. Matics mester a 17. percben sort cserélt mezőnyben, amitől a védekezés megszilárdult, a támadójáték viszont némileg visszaesett (ez ugyanígy igaz volt az ellenfélre is).

A meccs lefújása előtt Juhász Ádám (kékben) (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

A második játékrész elején elhúzott a Grundfos, de a személyzet és a játékosok ekkor már többet törődtek a pálya törlésével, mint a játékkal. Aztán a 38. percben a két vezetőedző döntésének értelmében véget is ért a mérkőzés. A délelőtti eső megtette a hatását, a rendkívül párás levegőben a játékosok rengeteget izzadtak, a mezekből is folyt a víz, a pálya pedig nem száradt rendesen, így érthető volt, hogy a balesetveszély elkerülése érdekében beszüntették a találkozót.

A hazai csapatban Ancsin, Debreczeni és Zdolik is jól teljesített támadásban, bár az össz­játékban helyenként még látszott az összeszokatlanság a csapaton, emellett a büntetődobások hatékonyságán is van mit javítani. A védőmunkáért viszont mindenkit dicséret illet, Konecny is remekül tette a dolgát a kapuban. Összességében hajtós és kemény meccset játszott egymással a két csapat, amelyen elsősorban a védekezés dominált.

Sipos Adrián a 8-as számú mezben (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

Kontra Zsolt, a Grundfos Tatabánya technikai vezetője: – Sajnálatos, hogy félbe kellett szakítani az összecsapást, de a két edző jó döntést hozott a játékosok testi épségének megvédése érdekében. Egyébként jó iramú, kemény, színvonalas mérkőzést vívott a két jól felkészített csapat.

A rövidített mérkőzés rövidített jegyzőkönyve

Kézilabda, férfi felkészülési mérkőzés

Grundfos Tatabánya KC–Csurgói KK 15-13 (11-11)

A 40. percben félbeszakadt.

Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

Grundfos Tatabánya KC: Konecny – Hornyák P. 1, Ancsin 3, Sipos, Debreczeni 3, Zdolik 4, Juhász. Csere: Balogh, Molnár, Győri 1, Hornyák B., Bálint 2/2, Sunajko 1, Nemes, Ilyés, Bognár. Vezetőedző: Matics Vladan.

Kiállítások: 2 perc, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 5/2, illetve 4/3.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 3-1, 15. p.: 6-7, 24. p.: 10-9, 34. p.: 13-11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában