futóverseny

2020.07.31. 07:32

Minimaraton Tatán: térképen az útvonal és az ezzel járó útlezárások

Augusztus elsején rendezik meg a Tatai Marathont és Félmarathont. A városi futóverseny útvonalán részleges, a versenyközpont környékén teljes útzárra kell készülni.

Sz. A.

Augusztus 1-jén rendezik meg a Tatai Marathont és Félmarathont. A futóverseny útvonalán részleges, a versenyközpont környékén teljes útzárra kell készülni.

Forrás: 24 Óra/Google Maps

Augusztus elsején rendezik meg a 37. Tatai Minimaratont, amelyhez kapcsolódva az idén is lehet félmaratoni távot futni. Ahogy arról a város Facebook-oldalán beszámolt, emiatt útlezárásokra is számítani is kell majd.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint elsején 6 és 14 óra között lezárják a Váralja utcát a Hajdú utca és a Bartók Béla utca felől. Ezen a napon délelőtt 11-14 között időszakosan a Minimaraton útvonalán is korlátozások várhatóak. Az útvonalat a rendőrség biztosítja: Magyary Zoltán Művelődési Központ (Váralja utca) – Május 1. út – Komáromi út – Kossuth tér – Rákóczi utca – Hősök tere – Hajdú utca – Alkotmány utca – Tópart utca – Kodály tér – Malom utca – Hattyúliget utca – Damjanich utca – Petőfi Sándor utca – Agostyáni út – Bartók Béla utca -Váralja út – Magyary Zoltán Művelődési Központ vonalon.

Az egyik neuralgikus pont, amire lélekben felkészülhetnek a közlekedők, az az Ady Endre út, ugyanis a futók azt keresztezve futnak fel a Hattyúliget utcán a Cseke-tóra, ezért érdemes torlódásra felkészülni. Még egy ilyen kereszteződés van egyébként, nem sokkal távolabb: a sportolók az Agostyáni út felől a kapucinus templom mellett futnak majd át a Váralja utca irányába.

Az indulók a 13,5 kilométeres távot egyéniben, valamint 3 fős (férfi, női) váltóban is teljesíthetik. Utóbbi esetében a váltóhelyek a Rajt/Cél kapu mellett, majd az Ökoturisztikai központnál lesznek. A 21,1 kilométeres félmaratoni távot egyéniben lehet teljesíteni. Váltóban az első futó végigfuthatja egyéniben is a távot, de neveznie mindkét távra kell. Ha egy férfi van a csapatban, akkor férfi váltónak számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában