Sport

2020.06.18. 06:42

Utcai fitneszparkot adtak át Oroszlányban

Oroszlányban, a Gárdonyi Sportcentrumban június 12-én nyílt meg a felnőtt Street Workout fitnesz sportpark.

Kun Attila

A Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Program keretében új szabadidős mozgástérrel gazdagodik a Gál István lakótelep.

Forrás: Shutterstock

A Gárdonyi Sportcentrumban június 12-én nyílt meg a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában és a helyi önkormányzat által vállalt önrésszel elkészült felnőtt Street Workout fitnesz sportpark. Az idősebbek számára leginkább még „erdei tornapálya”-ként lehet ismert ez a mozgásforma. A fixen telepített eszközökön lehetőség van saját elképzelések szerint edzéseket végezni, ám a sportágból már bő egy évtizede világbajnokságokat is tartanak.

Az esetenként drága edzőtermek és felszerelések nélkül, gyakorlatilag az utcán végezhető gyakorlatok kultúrája az Egyesült Államokból indult. A mai napig számos fiatal mindennapjainak ad célt világszerte ez a mozgásforma. A gyakorlatok leginkább az interneten terjednek, ezzel is biztosítva az edzésforma népszerűségének növekedését világszerte. A sportpark a Sportcentrum nyitvatartási idejében (minden nap 8-tól 20 óráig) használható. Az egyes eszközök használatához a kihelyezett tájékoztató is segítséget nyújt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában