Döntés

2024.05.16. 15:47

Elmegyógyintézetbe kerül a dorogi rém

Végzést adtak ki a férfi ellen, aki késsel támadott egy családapára. A dorogi rém elmegyógyintézetbe kerül.

Kemma.hu

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, elrendelték a dorogi rém letartóztatását. Az Esztergomi Járásbíróság május 14-én, kedden meghallgatta a rémet, és végzést adott ki. A 31 éves férfi egy hónapra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) kerül.

Elmegyógyintézetbe kerül a dorogi rém
Elmegyógyintézetbe kerül a dorogi rém
Fotó: Ripost / olvasói fotó

A dorogi rém kést is hordott magánál

Toldi Erikát is megtámadta már a rém, a kemma.hu-nak korábban azt nyilatkozta:

A táskájában állítólag baltát tart, botokat, üvegeket, illetve amiket kiszed a kukából, és úgy tudom, kést hord magánál.

Legutóbb egy családapára támadt késsel, ezután vették őrizetbe a férfit.

Valasek Nikolett, az egyik áldozat a Ripostnak nyilatkozott az ügy kapcsán.

Teljesen ki vagyunk akadva! Újra rettegés fogta el a többi anyukát, köztük engem is, hogy mi lesz, ha újra kiengedik? Amikor megtudtuk hogy letartóztatták, mindenki fellélegezhetett Dorogon, de a 30 nap letartóztatást kevésnek tartjuk. Jön a nyár, a gyerekek kint lesznek az utcán, a játszótereken, uszodában, a strandon, bármikor újra támadhat Valentin, ha kiszabadul!

− A letartóztatás elrendelésétől számított egy év elteltéig alkalmanként legfeljebb három hónappal, ezt követően alkalmanként legfeljebb két hónappal hosszabbítható meg a letartoztatás. A letartóztatást a bíróság hivatalból nem hosszabbíthatja meg, a nyomozás során csak ügyészi indítványra rendelhetik el, amit az ügyészség legkésőbb a lejárat előtt öt nappal elő kell, hogy terjesszen a bíróságnak − mondta el a Kemma.hu-nak dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezt azt jelenti, ha a dorogi rém egy hónapos letartoztatása letelik, a bíróság az ügyészség javaslatára újra elrendelheti a letartoztatását. Ez mindaddig így lesz, amíg tart a nyomozás és nem tárgyalják az ügyet. Azonban az ügyészség javaslata alapján a vádlott az eljárás során is letartoztatásban maradhat, ez a börtönben töltött idő pedig be fog számítani az ügyben kapott ítéletbe. Vagyis annyival kevesebbet kell majd végül az ítélet alapján börtönben töltenie, amennyit előzetes letartoztatásban volt.

− Most egy hónapra rendelte el a bíróság, a letartóztatás helyéül az IMEI-t jelölte ki, ami azt jelenti, hogy az elkövető beszámítási képességeinek vizsgálatához egy hosszabb megfigyelés szükséges. Rendes körülmények között, ha úgymond szimpla vizsgálatról van szó, akkor az orvos elbeszélget a vizsgált személlyel, és azon beszélgetés és iratok vizsgálata alapján adja ki a szakvéleményt. Ebben az esetben nem elégséges egyszeri elbeszélgetés és vizsgálat, hanem egy hosszabb megfigyelése szükséges az elkövetőnek, hogy miként viselkedik, milyen az elmeállapota, és ennek alapján lehet a szakvéleményt elkészíteni. Ezért van az, hogy őt az IMEI-ben tartják fogva − tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában