magyar körverseny

2020.06.11. 12:47

Esztergomból rajtol a 41. Tour de Hongrie

A rangos magyar körverseny augusztus 29-én Esztergomból fog indulni, ahol várhatóan öt World Tour-csapat is rajtvonalra áll.

Kemma.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk a koronavírus-járvány miatt a Tour de Hongrie nem az eredeti időpontjában, hanem augusztus 29-én rajtol. A szervezők hivatalos közleményben arról adtak tájékoztatást, hogy az idei magyar körverseny az esztergomi Bazilikától rajtol és a királyetap végén, a Kékestetőn ér véget. Várhatóan öt World Tour-csapat is szerepel majd a mezőnyben, amely összesen 817 kilométert tesz meg az ötnapos viadal során.

Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője elmondta: az új időpont miatt (a verseny kissé szokatlan módon szombaton rajtol és szerdán ér véget) szükséges volt néhány változtatást eszközölni az eredetileg májusra tervezett útvonalban, a döntést sok fontos szempont figyelembevételével hozták meg.

Az egyetlen jelentős változás, hogy az Esztergom környéki körpályán zajló szakasszal kezdődik majd a körverseny, ez a nap jó lehetőséget kínál a fővárosi és a környéken élő kerékpárosok számára, hogy hétvégi napon szurkolhassanak a nívós nemzetközi mezőnynek a sportág egyik kultikus helyén, a Pilisi Parkerdőben, a dobogókői emelkedőkön. Ez az etap 118 kilométer hosszú lesz, három kört tesz majd meg a mezőny, de a bringások ez idő alatt is összegyűjtenek majd 1963 méternyi szintemelkedést.

A program ettől kezdve csak apróságokban tér el az eredetileg tervezettől: a második etap Debrecenből indul és Hajdúszoboszlón ér célba, a harmadik napon Karcag és Nyíregyháza között teker a mezőny, a negyedik napon Sárospatak és Kazincbarcika között kell teljesíteni a távot.

A Tour de Hongrie küzdelmeit mintegy keretbe foglalja a záró szakasz, a királyetap, Miskolc és hazánk legmagasabb pontja, a Kékestető között 188 kilométer lesz a táv, de a versenyzőknek kétszer is fel kell mászniuk a Kékesre, ez a nap összesen 3259 méternyi szintemelkedést tartogat a sárga trikóra pályázók számára.

Az előzetes egyeztetések alapján várhatóan öt World Tour csapat mellett tíz Pro Team is eljön a legrangosabb magyar kerékpárversenyre. Az induló csapatokról a szervezők a hivatalos nevezési folyamat után adhatnak információt.

A 41. Tour de Hongrie programja

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 kilométer

2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 kilométer

3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 kilométer

4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 kilométer

5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 kilométer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában