törölt futamok

2020.04.18. 05:56

A tatbányai autóversenyző szezonja is szünetel a koronavírus miatt

Hernádi Lászlóék a FIA döntését várják, hogy mely versenyeket, fordulókat rendezik meg.

Petrik J.

Forrás: Beküldött

Fotó: Tibor Szabosi

A tatabányai Hernádi Lászlóval, az ismert és sikeres autóversenyzővel beszélgettünk arról, hogy véleménye szerint az úgynevezett technikai sportokat mennyire befolyásolhatja a kialakult járványügyi helyzet, illetve a versenyek betiltása, milyen hatással lehet a sportágra, valamint a saját idényükre.

– Március utolsó hétvégéjén kezdődött volna a 21. nemzetközi versenyszezonunk – jegyezte meg Hernádi László. – Horvátországban egy Szlalom Közép-Európa-bajnoki sorozattal. Majd következő hétvégén a Kakucsringen folytatódott volna a sorozat.

A versenyző elmondta, hogy a hegyi Európa-bajnokság egy franciaországi futammal kezdődött volna április közepén. Az FIA (Fédération Internationale de l’Automobile), a Nemzetközi Automobil Szövetség a hegyi Eb-futamokból az első hat fordulót azonban már hivatalosan is törölte, így a franciaországi, a spanyol, a portugál, a cseh és a német versenyeket egész biztosan nem rendezik meg.

– Az idei szezonra is a jó, öreg Mitsubishinket készítettük fel, mert szerettük volna ebben az esztendőben is felvenni a versenyt a nagy gyári csapatokkal – emelte ki a tatai pilóta. – Míg más években az anyagi nehézségek hátráltattak bennünket, idén a vírus okozta kaotikus állapot teszi bizonytalanná az évadot. Máskor a versenyek mellett az a munka okozta a legnagyobb fejtörést, hogy előteremtsük a versenyzéshez szükséges anyagiakat, most azonban a járvány szülte gazdasági válságban ennek előteremtése még nagyobb nehézségeket okoz. Várjuk az FIA döntését, hogy mely versenyeket, fordulókat rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában