nagyszerű teljesítmény

2020.03.13. 15:09

Az oroszlányi súlyemelők érmeket szereztek és csúcsokat döntöttek Szombathelyen

A Savaria Kupán az Oroszlány Városi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület sportolói hét arany- és egy ezüstérem mellett több egyéni és országos csúcsot értek el.

Petrik József

Forrás: Beküldött

A hagyományokhoz hűen Szombathely adott otthont a Savaria Kupa, IX. Tóth Géza Emlékversenynek. Ez a viadal kiemelt minősítésű, hivatalos országos csúcsokat lehetett emelni rajta. A Vas megye székhelyén rendezett seregszemlén óriási nézőközönség előtt szerepeltek a sportág legkiválóbb hazai képviselői. A rangos eseményen sok országos rekord született, amelyből több az Oroszlány Városi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület sportolóinak nevéhez fűződött. Bagócs János és Likerecz Attila tanítványai összetettben hét első és egy második helyezést értek el.

A serdülők (13-15 évesek) között Ehrlich Panka (55 kg) a verseny közben 7 országos csúcsot ért el a korcsoportjában úgy, hogy végül 56 kilót szakítva és 69 kilót lökve 125 kilogrammos összetett eredményt ért el. Panka 13 évesen még az ifjúságiak, a juniorok és a felnőttek között sem talált legyőzőre. Idén eddig már 12 országos csúcsnál tart.

A 15 esztendős Eszenyi Fanni (49 kg) három országos csúcsot javított. 45 kilót szakított és 71 kilótt lökött, összetettben 116 kilogrammott ért el, amely eredmény tiszteletre méltó, hiszen az ifjúságiak, a juniorok és a felnőttek között sem értek el ennél jobb eredményt. Így Fannié lett egy különdíj is. Az ugyancsak 15 éves Mikhel Eszter +76 kilogrammban indult, és szakításban 61, lökésben pedig 81 kilogrammig jutott. Ő 142 kilogrammal, egyéni csúccsal végzett az élen.

Az ifjúságiak (16-17 évesek) mezőnyében Szalai Lili (71 kg) 73 kg-ot szakított 85 kilót lökött. 158 kilogrammos összeredménye szintén különdíjat ért. Egyébként az ő eredményét sem tudták felülmúlni sem a juniorok, sem a felnőttek. Az 61 kilogrammban induló Huber Bence szintén a dobogó legfelső fokára állhatott, eredményei: szakítás 80, lökés 100, összetett 180 kilogramm.

A juniorok 55 kilogrammos versenyében Oláh Natália ezüstérmet szerzett úgy, hogy 55 kilogrammot szakított, 68 kiogrammot lökött, így az összetett teljesítménye 123 kilogramm lett. Lutz Levente (109 kg) 123 kilogrammot szakított és 155-öt lökött. Összetettben elért 278 kilogrammja új egyéni csúcsot és győzelmet jelentett.

A felnőtt mezőnyben Talabér Szonja (49 kg) 48 kilogrammot szakított és 56 kilót lökött, 104 kilogrammos összeredménye pedig aranyérmet eredményezett. Az eredmények alapján az oroszlányi szakemberek joggal számítanak arra, hogy az U15-17-es korcsoport Európa-bajnokságán öt-hat versenyzőt is adhat a magyar válogatottnak a klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában