nagy siker

2019.10.07. 15:54

Ötödjére is Európa trónján a csolnoki karatés

A csolnoki karatés Szabó Evelin a hazai rendezésű kontinensviadalon kiemelkedő teljesítményt nyújtva megszerezte ötödik Európa-bajnoki címét.

K. M.

Forrás: dorogimedence.hu

Idén Budapest adott otthont az október 4-6. között megrendezett 46. FEW European Championship elnevezésű versenynek. A nemzetközi megmérettetésen Komárom-Esztergom megyét és egyben Magyarországot is képviselte a kiváló csolnoki karatés Szabó Evelin, aki korábbi Európa-bajnokként vett részt a megmérettetésen.

A csolnoki karatés a felnőtt női mezőny +68 kilogrammos kategóriában indult, ahol az első körben erőnyerő volt, így pihenhetett a második kör küzdelmére – írja a dorogimedence.hu.

Szabó Evelin ötödször is a csúcson (Fotó: dorogimedence.hu)

Evelin számára nagyon motiváló volt a hazai közönség, így nem is lebegett más a szeme előtt a négyszeres Európa-bajnok karatésnak, mint behúzni az ötödik győzelmet és otthoni pályán felállni a dobogó legfelső fokára. Az eddigi kontinensviadalok során egyéniben és csapatban kilenc érmet gyűjtő karatés nagyot küzdött az újabb, tizedik érem megszerzéséért.

Erőnyerőként jutott a budapesti versenyen az elődöntőbe, ahol a belga Graziella Fiorioval kellett megküzdenie. Belga ellenfelét két perc alatt (8-0) arányban technikai KO-val intézte el és jutott a verseny döntőjébe.

A fináléban házi döntőt láthatott a közönség, ugyanis Szabó Evelin mellett Pap Dorottyának sikerült kiharcolnia a döntős részvételt. A két magyar küzdelme rendkívül kiélezett csatát hozott. A párharc folyamán felváltva zajlottak a támadások és felváltva szerezték a pontokat a versenyzők. A döntő párharc végül csak az utolsó tíz másodpercben dőlt el. A mérleg nyelve a csolnoki karatés felé billent végül, akinek (5-4) arányban sikerült megnyernie a döntőt, ezzel megszerezve ötödik egyéni Európa-bajnoki címét.

Az egyéni siker után Evelin a csapat küzdelmekben is oroszlánrészt vállalt. A magyar csapat az első körben erőnyerőként szerepelt, így rápihenhetett a román csapat elleni második körös párharcra. Eveliné volt az első meccs, ahol magabiztosan (7-1) győzelmet aratott. Kiélezett küzdelemben sikerült a magyar csapatnak kiharcolnia a döntőbe jutást, ahol az angolok vártak a lányokra. A fináléban magabiztos teljesítményt nyújtva két nyert meccsel sikerült megnyerni a csapatversenyt.

A csapatsikerben is nagy szerepet vállalt a csolnoki karatés (Fotó: dorogimedence.hu)

A csolnoki karatésnak hazai közönség előtt sikerült megvalósítani célkitűzéseit és nem csak egyéni kategóriában, hanem csapatban is sikerült a dobogó legfelső fokára állnia. Szabó Evelin ezzel megszerezte ötödik Európa-bajnoki címét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában