erőpróba

2019.09.18. 17:17

Nehéz terepen tekertek a tűzoltók

Hét megyéből 23 versenyző vett részt a III. Országos Terepkerékpár-versenyen, melynek Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár gyakorlópályája adott otthont.

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Józan Tímea

Az 5100 méter hosszú pályán az indulóknak 207 méteres szintkülönbséggel kellett megküzdeniük. Az eseményt Kelkó Balázs tű. ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki ismertette a verseny menetét, egyben jó és biztonságos versenyzést kívánt valamennyi indulónak.

Nehéz terepen küzdöttek meg (Fotó: Józan Tímea / Katasztrófavédelem)

A hét megyéből érkező, vállalkozó szellemű sportolók korcsoportonkénti, amatőr és haladó kategóriákban mérték össze képességeiket és kitartásukat. Az amatőröknek egy, a haladóknak két kört kellett teljesíteniük. A verseny szabályos lebonyolítását pályabírók felügyelték.

A rendezvény végén Janics-Balogh Erika tű. ezredes, humánszolgálat-vezető adta át a dobogósoknak járó érmeket, okleveleket és különdíjakat. Záróbeszédében gratulált a versenyzőknek, valamint afeletti örömének adott hangot, hogy a versenyzők a nehéz pályát sérülések nélkül teljesítették, és mindvégig sportszerűek voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában