előszezon

2019.08.13. 17:11

Készülnek a rajtra a TAC kézilabdázói, a cél a mezőny első fele

Javában készül a szeptember közepén kezdődő bajnoki szezonra a Tatai AC másodosztályú férfi kézilabdacsapata, akiknél a cél a mezőny első fele.

Várvizi Tamás

Javában készül a szeptember közepén kezdődő bajnoki szezonra a Tatai AC másodosztályú férfi kézilabdacsapata, akiknél a cél a mezőny első fele.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A TAC augusztus elsején kezdte meg a felkészülést több új játékossal a fedélzetén a 2019/2020-as szezonra.

– Az első egy-két hétben elsősorban erőnléti tréningeket végeztünk, de a labda is előkerült. A hónap közepétől nagyobb szerep jut a taktikai edzéseknek, valamint felkészülési mérkőzéseket is játszunk – tudtuk meg Sibalin Jakab vezetőedzőtől.

Szakadatlanul zajlanak az edzések (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

A keret – mondhatni, már-már a hagyományoknak megfelelően – ezúttal is alaposan kicserélődött. A kapus Deményi Xavér kivételével a tatabányai kettős igazolású kontingens – Boross Balázs, Fekete Dániel, Rosta Miklós és Schäffer Zsolt – távozott, csakúgy, mint Bátori Péter, Benis Bence, Halász Róbert, Kisék Máté, Sarmon Szabolcs és Venczel Attila. Ami az érkezőket illeti, a 21 éves kapus, Koczka Dávid Vácról, a 20 éves jobbszélső, Kiss Martin Dabasról, a 25 éves beálló, a korábban a TAC-ban már megforduló Mátó István Orosházáról, a 21 esztendős beálló, Dósa Dénes Százhalombattáról érkezett, csakúgy, mint az ugyancsak 21 éves balátlövő, Tass Barnabás. Az ifista balátlövő-irányító Lukács Soma Tatabányáról került Tatára.

Külön kell szólni a legnagyobb névről: a 34 éves, korábbi 117-szeres válogatott, többszörös bajnok és kupagyőztes jobbszélső, Iváncsik Tamás Győrből tette át a székhelyét Tatára. Sibalin Jakab ennek kapcsán kitért rá: Iváncsik Tamásban még van motiváció a játék iránt, emellett a fiatalok is csak tanulhatnak tőle. Harsányi Gergelyhez hasonlóan tehát egyfajta vezérszerepet is szánnak neki.

Meg kell még említeni, hogy két győri fiatal próbajátékon van, sorsukról nagyjából egy hónap múlva születik döntés, a keresztszalag-szakadás után lábadozó Bagi Gergőre pedig várhatóan az ősz második felében számíthat a szakmai stáb, amely egyébként még egy hármas védőt is szeretne igazolni.

A célok kapcsán a vezetőedző elmondta: konkrét helyezésben egyelőre nem gondolkodnak, az elvárás, hogy lehetőség szerint előrelépjenek a az előző szezonban elért hatodik helyhez képest.

Edzőmeccsek

A TAC több felkészülési meccset is játszik a következő hetekben. Augusztus 15-én Csütörtökön a Güntner Arénában a Várpalota vendégeskedik, augusztus 21-én pedig a TAC viszonozza a látogatást. Augusztus 23-án otthon az Ajka lesz az ellenfél, 29-én pedig a Győr (utóbbi meccs lehet, hogy Ligakupa-találkozó is lesz egyben). 30-án a Vecsés érkezik Tatára, szeptember 4-én pedig a TAC utazik Győrbe. A bajnoki főpróbát 6-án a Budai Farkasok otthonában vívják Harsányiék. Az NB I. B. szeptember 14-én, szombaton 11 órakor indul, az első rivális a Telekom Veszprém U21-es gárdája lesz idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában