gördülő talpak

2019.07.31. 16:08

Nyolc érmet koriztak össze a tatabányai fiatalok az Európa-kupasorozatban

A Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület versenyzői nyolc érmet szorgoskodtak össze az Európa-kupasorozat három állomásán.

Kun Attila

Forrás: Beküldött

A téli gyorskorcsolya-szezon után áprilisban vette kezdetét az idei évi gyorsasági görkorcsolyázó Európa-kupasorozat, melynek állomásaira a világ minden tájáról a legjobb versenyzők érkeztek, a korcsoportos mezőnyök létszáma átlagosan megközelíti a 80–90 főt.

A TDKE tagjai a fiatalabb, junior korosztályokban álltak rajthoz és minden fordulóról értékes helyezésekkel és versenytapasztalatokkal tértek haza. A TDKE versenyzői sorrendben Németországban (Geisingen, majd Gross-Gerau), Csehországban (Ostrava) és Ausztriában (Wörgl) szerepeltek, eredményeik az alábbiakban olvashatóak.

Geisingen:

youth fiúk: 41. Lukács Soma, 62. Vári Vajk; pupil „A” lányok: 2. Vancsó Rebeka, 9. Palakovics Fanni, 15. Haltrich Luca;

pupil „B” lányok: 5. Amschl Kíra, 13. Mórotz Zsuzsanna; pupil „B” fiúk: 20. Haltrich Sámuel.

Gross-Gerau:

schüler „A” lányok: 4. Palakovics Fanni, 7. Haltrich Luca; schüler „A” fiúk: 11. Rádi Ádám; schüler „B” lányok: 4. Amschl Kíra; schüler „B” fiúk: 9. Haltrich Sámuel.

Ostrava:

schüler „A” lányok: 4. Palakovics Fanni, 8. Haltrich Luca, 16. Mórotz Zsuzsanna; schüler „A” fiúk: 7. Rádi Ádám; schüler „B” lányok: 1. Amschl Kíra; schüler „B” fiúk: 1. Haltrich Sámuel.

Wörgl:

schüler „12” lányok: 6. Palakovics Fanni, 7. Haltrich Luca; schüler „12” fiúk: 5. Rádi Ádám; schüler „11” lányok: 3. Mórotz Zsuzsanna; schüler „10” lányok: 1. Amschl Kíra; schüler „10” fiúk: 2. Haltrich Sámuel; schüler ”9„ fiúk: 2. Moravcsik Márk; schüler ”6-7” fiúk: 1. Varga Miron.

Nyáron is edzenek és versenyeznek

A TDKE versenyzői a nyarat edzésekkel és edzőtáborokkal töltötték, illetve töltik. Az elmúlt két hétben Mátraházán tréningeztek, majd Tatabányán került sor a Magyar Országos Görkorcsolyázó Szövetség által szervezett edzőtáborra közel 70 versenyző részvételével. A tatabányai tábor versennyel zárul, hiszen a hétvégén a megyeszékhely görkorcsolyapályáján rendezték meg a Kelet-Európa Kupa utolsó állomását, amely Felnőtt Országos Bajnokság is volt egyben (a részletekről később adunk tájékoztatást).

A versenyt követően két hét pihenő következik, majd megkezdődik a felkészülés a jeges szezonra, amely egy egyhetes budapesti jeges edzőtáborral kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában