ifjú tehetségek

2019.05.24. 17:08

A diákolimpia országos döntőjében vannak a kodályos kézisek

Magabiztos győzelmekkel jutott tovább a Kodály-iskola kézilabda csapata a diákolimpián, Horváth Árpád vezetésével.

Kun Attila

A tehetséges kis csapat jól szerepelt

Forrás: MW

A közelmúltban Tatabányán rendezték meg a Kézilabda Diákolimpia III. korcsoportjának Országos Elődöntőjét a fiúk részére. Négy csapat mérkőzött meg az egyetlen továbbjutó helyért. Komárom-Esztergom megyét a házigazda Kodály Zoltán Általános Iskola képviselte, Győr-Moson-Sopron megyéből a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola, Vas megyéből a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, míg Veszprém megyéből a veszprémi Dózsa György Általános Iskola csapata érkezett.

A Kodály-iskola csapata az elődöntőben a győriekkel csapott össze. Néhány percnyi tapogatózás után a tatabányai fiúk elléptek ellenfelüktől és végül simán, 26-9-re nyertek. A másik ágon a veszprémiek 25-18-ra verték a szentgotthárdiakat. A bronzmeccsen az erősebb fizikumú szentgotthárdiak 28-16-ra nyertek a győriek ellen, így megszerezték a bronz­érmet.

A tehetséges kis csapat jól szerepelt (Fotó: MW)

A döntőt nagy várakozás előzte meg, mindkét csapatot sok szurkoló kísérte el. A hazai kapuban Tóth Zsombor lehúzta a rolót, így háromgólos tatabányai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok. A második félidőben lassan, de biztosan nőtt a különbség a hazai csapat javára, amely végül 21-13-ra győzött. A kodályos fiúk így bejutottak az országos döntőbe, amit május 31. és június 2-a között Békéscsabán rendeznek.

Az országos döntőbe jutott csapat: Egri Szilárd, Tóth Zsombor (kapusok), Batta Gergő, Buchholz Martin, Csorba Márk, Edward Benjamin, Horváth Zoltán, Kacsó Csongor, Mészáros Barnabás, Pongrácz Dominik, Pongrácz Máté, Róka Ármin, Sipos Botond, Széplaki Norbert, Togyeriska Dániel, Vadászy Kristóf, Veréb Dávid. Edző: Horváth Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában