kemény pálya

2019.04.11. 15:30

Elhunyt sporttársuk emlékére versenyeznek terepjárók az ácsteszéri off-roadon

Az ácsteszéri off-road terep pályán éles kanyarok és nagy szintkülönbségek várják a terepjárókat. A versenyt minden évben az elhunyt versenyző emlékére rendezik a településen.

P. P.

Forrás: beküldött

Immár negyedik alkalommal rendezik meg május 11-én és 12-én a község területén az Off Road Trial terepjárós autóversenyt Ácsteszéren Oross Tamás hajdani sporttárs emlékére. Az esemény főszervezőjétől, Fehér Szabolcstól egyebek mellett megtudtuk, hogy ezúttal is több mint húsz autóra számítanak járművenként 2-2 résztvevővel.

Valamennyiüknek az előre kijelölt pályákat kell teljesíteniük a falu közelében. Akik szeretnék megtekinteni a rendkívül látványos futamokat, azok az egykori benzinkútnál tudnak majd parkolni, s onnan gyalog juthatnak el a közeli terepre. Szombaton és vasárnap is 8 órakor lesz a rajt, az első nap viszont 16-kor fejeződik be a pontszerzés, a következőn pedig 13 órakor.

Ezt követően hamarosan megismerhető lesz a végeredmény, de az már most biztos, hogy a teljesítendő pálya hossza nem éri el az egy kilométert sem, ellenben nagy kanyarokkal és szintkülönbségekkel fogják nehezíteni. Természetesen a lehető legrövidebb idő alatt kell teljesíteni a távot, a hibapontok után viszont minden induló büntető-másodperceket kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában