Szabó Evelin

2018.12.03. 21:01

Másodperceken múlt a négyszeres Európa karatebajnok újabb címe

November utolsó hétvégéjén rendezték meg Dublinban a Wadokai Karate Európa Bajnokságot, amelyen a négyszeres Európa-bajnok Szabó Evelin képviselte az országot.

W. P.

Forrás: beküldött kép

A csolnoki sportoló a regisztráció után a válogatott tagjaival átmozgató edzésen vett részt, másnap pedig kora reggel a csarnokba vonultak, hogy megmérkőzzenek ellenfeleikkel. Szabó Evelin számára késő délután kezdődött el a kontinensviadal, amikor is első találkozóját rögtön erőnyerőként abszolválta.

A negyeddöntőben román versenyzővel találkozott: ellenfele többször is vezetett, mígnem Evelinnek sikerült fordítania és 5:3-ra megnyernie az elődöntőt. A fináléban a skót Hand Olivia ellen lépett szőnyegre, akinek lényegében lehetőséget sem adott a pontszerzésre. A mérkőzésből két másodperc volt hátra, amikor a csolnoki karatéka 2:0-s vezetésnél, hátrálás közben kilépett a tatamiról.

A bíróktól így megkapta a harmadik büntetését, akik leléptették Evelint. Az indulatok eluralkodtak rajta és miközben távozott a szőnyegről, földhöz vágta a fogvédőjét, így kizárták a versenyből és érem nélkül távozott az ír fővárosból.

– Még csalódott vagyok, de dolgozunk tovább, hiszen jövőre Magyarországon rendezik meg a kontinensviadalt, ahol szeretnék hazai közönség előtt bizonyítani és újabb Európa-bajnoki címet szerezni. Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget és a biztatást – értékelte a versenyét Szabó Evelin.

Mivel nem sikerült érmet szereznie Dublinban, a csolnoki karatés egy újabb versenyre készül. Decemberben a budaörsi Nyílt Shito-ryu Nemzetközi Karate Kupára utazik, ahol a +61 kg-osok női mezőnyében szerepelve szeretné az Európa-bajnokságon mutatott formáját megismételni.

– Nívós versenyre számítok, hiszen tavaly több mint 10 ország 750 versenyzője küzdött meg a dobogós helyekért – fogalmazott az év utolsó megmérettetésével kapcsolatban. Szabó Evelin a rövid karácsonyi pihenő után megkezdi a felkészülést a következő évre, amelyet ráadásul már új egyesületénél, a Bátaszék Sport Egyesület Karate Szakosztályának tagjaként kezdi el. Reméli, hogy új edzője, Nagy Ákos segítségével további érmeket szerezhet.

Két másodpercen múlt a győzelem (Fotó: beküldött kép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában