fekvenyomás

2018.11.11. 14:51

Negyedszer lett világbajnok az örökifjú Németh József

A tatabányai sportoló a lengyelországi Európa bajnokságon az első helyen végzett. Új korcsoportban vett már részt, az úgynevezett M5 kategóriában.

K. A.

Fotó: H. B./24 Óra

Németh József, megyénk örökifjú fekvenyomója továbbra sem pihen, sőt, rendületlenül szállítja a jobbnál jobb eredményeket. A tatabányai sportoló nyáron a lengyelországi Európa-bajnokságon vett részt, mégpedig új korcsoportban, az M5 kategóriában (60-64 évesek). A 75 kg-os súlycsoportban induló Németh 107 kg-os teljesítménnyel az első helyen végzett.

A kontinensbajnokságot a közelmúltban a Szlovákiában, Trnavában megrendezett WUAP-világbajnokság követte, ahol az Etalon Sportegyesületnél készülő versenyző 110 kg-os teljesítménnyel végzett az élen, a második helyezettet 12 kg-mal verve. A kiváló sportoló egyébként RAW-kategóriában versenyez, ahol a bandázson kívül semmilyen speciális ruházatot nem viselnek az atléták.

A trnavai vb-n indult az ugyancsak tatabányai és etalonos Reichert Gábor is, aki az M5 kategóriában (50-54 évesek) 125 kg-ot teljesítve ezüstérmet szerzett. Ugyanő a lengyelországi Eb-n a dobogó legmagasabb fokára állhatott. – Nehéz volt a fogyasztás, de végül sikerült bemérnem a súlycsoportomba. Jól sikerült az Európa- és a világbajnokság is, úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot.

A versenyek rendezése is kiváló volt – értékelt Németh József, aki két ezüstérem mellett már negyedik világbajnoki címét szerezte meg, emellett négy Eb-arannyal és egy korábbi világcsúccsal is büszkélkedhet. Világbajnoki címeinek számát jövőre gyarapíthatja, hiszen a Chicago-ban sorra kerülő vb-n is az aranyérem megszerzése a célja. A tatabányai fekvenyomók sikereinek értékét növeli, hogy a felkészülést és a versenyzést is saját költségen végzik.

Újra világbajnok lett az örökifjú tatabányai sportoló (Fotó: H. B./24 Óra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában