kézilabda

2018.09.08. 18:00

Megállíthatatlanok voltak az U13-asok Bécsben

Bécsben immár 26. alkalommal rendezték meg a Schmelz Kupa nemzetközi utánpótlás-tornát, amelyen a tatabányai Kodály-iskola két csapattal (2004-ben és 2006-ban született fiúk) vett részt.

K. A.

Forrás: Beküldött fotó

A tornán évről évre a nemzetközi utánpótlás színe-java vesz részt hét korcsoportban. A 2004-es korosztályban 17, a 2006-osban pedig 18 csapat adta le a nevezését. A csoportküzdelmek során a 2004-esek osztrák és szlovén riválisokkal mérkőztek meg.

A visszafogottabb kezdés után folyamatosan lendültek bele a fiúk, ami a helyosztók megvívása után a 13. helyhez volt elég a végelszámolásnál. Az U15-ös csapat tagjai: Bánkuti Máté, Chovanec Dávid, Fodor Attila, Horváth István, Maschek Bálint, Pordán Tamás, Rózsa Dávid, Solymos Márton, Togyeriska Viktor, Vasas Balázs, Veréb Szabolcs, Vicze Barnabás, Zimányi Huba.

A 2006-os csapat végig maximális koncentrációval és eredményesen vette a csoportküzdelmeket, ahol mind a négy mérkőzését megnyerte. Ezt követően sem volt megállás: a negyeddöntőben a Köflach (16-8), az elődöntőben pedig az addig remek formát mutató szlovén Krka (10–7) sem jelentett akadályt.

A bécsi egyetemi csarnokban rendezett döntőben a torna litván meglepetéscsapata, a Kauno Raj volt az ellenfél. Ideges hangulatban kezdődött a találkozó, de a félidőben háromgólos kodályos vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok (8–5). A szünetben Horváth Árpád tanár úr megnyugtatta a fiúkat, akik egy 4–0-s sorozattal megnyugtató, hétgólos előnyre tettek szert (12-5). Innen aztán már nem volt visszaút, az ezt követő örömjátékban pedig minden játékos lehetőséget kapott, a végeredmény pedig 15–10 lett a Kodály-iskola javára.

Fergeteges ünneplés vette kezdetét, melyet a győztes tiszteletére eljátszott himnusz tett felejthetetlenné. A fiúk és edzőik rászolgáltak a gratulációkra, a tatabányai kézilabda-utánpótlás ismét letette névjegyét határainkon túl is. A tornagyőztes U13-as csapat névsora: Batta Gergő, Buchholz Martin, Csorba Márk, Edwards Benjamin, Egri Szilárd, Hardi Dániel, Heilman Szabolcs, Kacsó Csongor, Mészáros Barnabás, Pongrácz Dominik, Pongrácz Máté, Róka Ármin, Sipos Botond, Tóth Zsombor, Vadászy Kristóf. A két csapat edzői Horváth Árpád és Jaczkó László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában