kézilabda

2018.08.23. 13:43

Pénteken kezdődik a Kanyó Memorial

A Grundfos Tatabánya KC idén is megrendezi hazánk egyik legjelentősebb utánpótlás-tornáját, a Kanyó Memorialt. A megmérettetés pénteken veszi kezdetét és vasárnap fejeződik be.

K. A.

Kanyó Memorial 2017

Fotó: Hagymási Bence/24 Óra

– A tornán idén az U15-ös és U17-es korosztályok képviselői vesznek részt, náluk ugyanis nagyon jól mérhető a munkánk a nemzetközi nevelő élklubokhoz képest – tudtuk meg Vécsey Gábortól, a Grundfos Tatabánya KC utánpótlás-menedzserétől, a torna főszervezőjétől.

– Jól bevált helyszíneken zajlanak majd a küzdelmek, pénteken és szombaton párhuzamosan a tatai Güntner Arénában és az Eötvös-gimnázium tornatermében, míg vasárnap a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban játszanak a csapatok. Több dolog rutinszerűvé vált a szervezésben, tudom, hogy kik a legjobb szolgáltatók és a legmegbízhatóbb szervezőtársak, akikre számíthatok. A résztvevő csapatok kiválasztása nagy tudatossággal történt. A hazaiak mindegyike az ország élmezőnyébe tartozik, a külföldiek közül pedig kiemelkedik a svéd Ystads IF és a szlovén Gorenje Velenje. Előbbi az U18-as világbajnok svéd, utóbbi az U20-as vb-győztes szlovén válogatottba adott több játékost – tudtuk meg a sportvezetőtől.

Sebestyén Máté szinte a kezdetek óta Vécsey Gábor legfőbb szervezőtársa, idén először azonban a Grundfos U17 edzőjeként lesz majd jelen, így a szervezésben ezúttal nem vesz részt. – Hazai viszonylatban az egyik legerősebb utánpótlástorna a Kanyó Memorial, hiszen kiemelkedő teljesítményre képes csapatok mérik össze tudásukat, a mérkőzések kiegyensúlyozottak. Izgatottan várom csapataink szereplését – tudtuk meg Sebestyén Mátétól.

– Július közepén lényegében egy teljesen új csapattal kezdtem el serdülőedzői tevékenységemet, így még több időre van szükségünk, hogy komolyabb tervekkel vághassunk neki a tornának. Minimális célkitűzésünk, hogy öt mérkőzésen szerepeljünk, ami a vasárnapi helyosztókon való részvételt jelentené – beszélt a tervekről a szakvezető.

(Borítókép: Kanyó Memorial 2017; Hagymási Bence/24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában