gratulálunk!

2018.07.11. 20:49

Világcsúccsal nyert a nagyigmándi kalapácsvető

A Nagyigmándon rendezett dobóversenyen megyénk atlétái remekül szerepeltek, az öt érem mellett Mészáros Barna Bendegúz révén egy világcsúcsot is felállítottak.

Nagy Tamás

Idén is sokan vettek részt a Nagyigmándi Nap keretében a hagyományos dobóversenyen

Fotó: Nagy Tamás/24 Óra

Évek óta hagyomány, hogy a Nagyigmándi Nap elnevezésű programba egy különleges dobóversennyel kapcsolódik be az Igmánd SC csapata. Az ország számos pontjáról, egyebek közt Debrecenből, Szekszárdról, Szolnokról, Tamásiból, Zagyvarékasról, valamint Tatáról és Tatabányáról is érkeztek különböző korosztályokban nehézatléták a megmérettetésre, akiknek három számban kellett bizonyítaniuk erejüket és rátermettségüket.

Idén is sokan vettek részt a Nagyigmándi Nap keretében a hagyományos dobóversenyen
Fotó: Nagy Tamás/24 Óra

– A meghívásos versenyen idén csak férfiak vettek részt, összesen tizenhatan, mégpedig a szenior és az U16-os korosztályból – mondta Mészáros Miklós főszervező. A számok között szerepelt az igmándi merevnyelű kalapácsvetés, a lyukasdiszkosz-hajítás és a súly magasbadobás.

A hazaiak szépen teljesítettek a versenyen, hiszen Mészáros Miklós, aki egyébként a világcsúcsot is tartja korosztályában, a súly magasbadobást 5 méter 40 centiméterrel nyerte meg. Unokája, Mészáros Barna Bendegúz több mint 30 méterre vetette el az igmándi merevnyelű kalapácsot, így korcsoportjában megnyerte a számot és új világcsúcsot állított fel.

Megyénkből a tatabányai Kiss Tibor is szépen szerepelt, hiszen két harmadik és egy második helyet ért el nagyszerű teljesítményével. Mellettük minden akadályt leküzdött a szintén tatabányai Szalai László és a tatai Nagy Szilveszter is. Az eredményhirdetésen dr. Veres Zoltán megyei főjegyző és Hajduné Farkas Erika polgármester adta át az elismerő okleveleket és az érmeket a legjobbaknak. Összetettben a hatvanöt éves zagyvarékasi Kurucz Gyula végzett az élen, így ő kapta meg a győztesnek járó serleget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában